пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Бельгійські вафлі, або Дивовижно смачний сніданок


Про вафельницю я мріяла давно. І от одного прекрасного дня, а яким він ще може бути:), моя мрія здійснилася. І я стала володаркою цієї чудо техніки. Зізнаюся чесно, що я довго шукала у всесвітній павутині рецепт ідеальних, на мій погляд вафель, і після кількох спроб, здається я його таки знайшла. В пригоді став сайт "Едим дома". Тож тепер і я готова розказати як готуються справжні бельгійські вафлі на український манер:).


Інгредієнти. 175 грамів борошна, 85 грамів масла, 225 мл молока, 2 яйця, пів чайної ложки солі, 2 столові ложки цукру, 1 пачка ванільного цукру, дрібка кориці для аромату (хто не любить можна і не давати), 1 чайна ложка порошку до печива.



Спочатку з'єднуємо усі сухі складники: просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор, порошок до печива, корицю.

Масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Жовтки відділяємо від білків.Збиваємо молоко, жовтки та масло до однорідної консистенції.


Додаємо борошняну суміш і продовжуємо збивати, щоб не було згустків.


Тим часом збиваємо білки з дрібкою солі до крутої піни. Останній штрих - додаємо білки в наше тісто і акуратно вимішуємо знизу вверх.

Вафельницю розігріваємо та змащуємо олією.

Викладаємо на неї тісто у мене на кожну половинку пішло 3 столові ложки суміші.

Закриваємо вафельницю і печемо до зарум'янення.

Час випікання залежатиме і від потужності вафельниці. Мої вафлі пеклися десь до 10 хвилин. Мені складно сказати точний час, бо я його не засікала.
Так як моя вафельниця квадратної форми, то я розрізала готові вафлі на трикутники, полила розтопленим шоколадом та заздалегідь розмороженим полуничним пюре. Вийшло дуже красиво та смачно. Як на мене, це ідеальний суботній чи недільний сніданок!









Усім смачних вихідних!!!

1 коментар: