четвер, 23 листопада 2017 р.

Міні-сирники з печивом "Орео"


Сирники з печивом "Орео" є однією з найпопулярніших страв на англомовних сайтах, вони бувають з випічкою та без. Сьогодні ж приготую цей десерт у порційних кексових формах. Цей формат є дуже зручним для святкування свят на природі. Крім того, такі сирні кексики зручно брати з собою на роботу.
Інгредієнти: 18 печив "Орео", 500 г домашнього сиру, 0,5 скл. сметани або вершків 20%, 0,5 скл. цукру, 1 яйце, 1 білок, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. екстракту ванілі чи 1 пачка ванільного цукру, дрібка солі.
Приготувати 12 паперових вкладок для кексів. На дно кожної поставити по печиві.
Решту печива, десь 6 штук, поламати на дрібні шматки.

В миску викласти сир, сметану, яйце, білок, дрібку солі, ваніль, збити всі складники блендером до однорідності.

Додати крохмаль ще раз збити.

Висипати крихту печива в сирну масу, залишивши трохи для декору, акуратно вимішати.

Викласти масу у формочки, розрівняти.

Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 30 хвилин. Ще гарячі посипати крихтою з печива, що залишилася. Щоб була дрібніша, я її перемолола блендером. Смакота!



Солодкі та ніжні - перші епітети, які спадають на думку після куштування цих чізкейків. А ще мені дуже сподобався контраст кольорів: білого та чорного.



Просто смакота. До речі, якщо не хочете бавитися з малими формами, можна спекти один великий сирник. Час його випікання - 1 годину 20 хвилин.

 Думаю, таким десертом можна "задурити" дітей, якщо вони раптом не люблять сиру. Адже в такому варіанті, сирну кексики з печивом виглядають вишукано та апетитно, а найголовніше є смачними.


Порційні форми десерту мають кілька переваг. насамперед те, що не потрібно нічого різати, можна з легкістю взяти з собою куди завгодно.   

2 коментарі: