пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Шоколадне печиво "Монстри на канікулах"


 До Хеловіну в Україні ставляться дуже по-різному. Хтось це свято відверто не сприймає, інший ігнорує, ще хтось ставиться до нього як до можливості зробити грандіозну вечірку, інший безмежно любить... І це далеко не всі емоції, які викликає це свято в українців. Для мене це класна нагода включити весь свій креатив та фантазію і трішки побешкетувати на кухні, створюючи страшно смачні хеловінські смаколики.

Інгредієнти: 2 яйця, 150 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. порошку до печива, 200 г борошна, 100 г м'якого вершкового масла, 3 ст. л. темного какао, дрібка солі, цукрове драже "Очі". 

З'єднати в мисці 100 г м'якого вершкового масла, 150 г цукру, дрібку солі, 0,5 ч. л. розпушувача і 1 ч. л. ванільного цукру. Розтерти чи збити масу, поки масло повністю не змішається з цукром. 


Додати 2 яйця і збити вінчиком до однорідної консистенції. Маса має нагадувати рідкий однорідний крем.

В іншій мисці змішати 200 г борошна і 3 ст. л. какао. Найзручніше це робити сухим вінчиком, можна ложкою. 


Додати суміш борошна і какао до миски з яєчною сумішшю, періодично помішуючи її. Вимішати до однорідної консистенції.

Якщо тісто буде видаватися вам трохи рідкуватим, всеодно не додавайте більше борошна, а просто поставте його в холодильник мінімум на 30 хвилин. Так вам буде легше ліпити печиво і воно вийде дуже ніжним і м'яким.

Сформувати з тіста невеличкі кульки, приплюснути в круглий пляцочок довільного розміру. Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. 


Пекти в розігрітій до 190 градусів духовці 7 хвилин. Витягнути з духовки, акуратно примостити на гаряче печиво "очі". Важливо на цьому етапі не перетримати печиво в духовці, вона має бути недоречним, щоб можна було ще запхати драже.

Повернути печиво до духовки і пекти ще 3-7 хвилин. Загальний час випікання - 10-15 хвилин. Він буде залежати від особливостей духовки та розмірів печива.


Драже "Очі", котрі ідеально підійдуть до хеловінських десертів, замовляла в інтернеті на одному сайті для кондитерів. Втім, його можна відтворити і вдома. Для цього вам знадобиться драже білого кольору і шоколад. Драже примостити на печиво, а розтопленим шоколадом акуратно намалювати зіниці вже після повного остигання печива. 





Цей рецепт знайшла на сайті у Євгена Клопотенка. В оригінальному рецепті серед складників є подрінені мигдальні горіхи, котрі потрібно підмішати до тіста. Їх можна замінити іншими горіхами чи журавлиною. Вийде не менш смачно. Я вирішила не додавати мигдалю, адже пекла шоколадних "монстриків", мигдаль міг перетягнути ковдру на себе з очей, тому вирішила не ризикувати. Втім, наступного разу обов'язково спробую і цей варіант.


Печиво виходить неймовірно смачним. М'яким, шоколадним і мегаароматним. Справжнє американське печиво. І саме воно, як на мене, ідеально підходить до Хеловіну. Boo!




Вдалих експериментів! Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар