неділю, 7 червня 2015 р.

Незвичний салат: Полуниця+м'ясо


Ура!!! Прийшов сезон полуниць! Я їх обожнюю, люблю навіть більше, аніж гарбузи:). Тому обіцяю багато полуничних страв! А розпочну з салату. Так саме з салату, а не з десерту, адже полуниці добре смакують не лише на солодко.


Зізнаюся чесно приготувати цей салат наважилася лише торік, хоча мене завжди приваблювали шикарні фото з кулінарних журналів незвичного для нас поєднання полуниці з м'ясом чи іншими несолодкими продуктами. Тепер розумію, що варто було спробувати раніше! Смак - гармонійний і довершений! Смачно!
Інгредієнти. Невеличкий пучок шпинату, пучок салату, 100 грамів шинки або в'яленого м'яса чи шпондера, 100 грамів полуниці твердіших сортів, половинка червоної салатної цибулі. Для заправки: 2 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка меду, 2 чайні ложки діжонської гірчиці, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.
Для заправки змішати оливкову олію, гірчицю та мед, посолити та додати трав. Салат та шпинат помити та просушити. Порвати на тарілку, в якій подаватимете салат. У мене тарілка-мушля). Півкільцями порізати цибулю, викласти на салат, легко скропити оливковою олією та заправкою, перемішати.
  Шинку порізати на тонкі шматки, ягоду - навпіл. Викласти шинку та полуницю на зелену подушку з салату, можна трішки посолити.
Але це ще не все. Довершеності салату надасть заправка. Тож поливаємо нею страву.
Ось і все - екзотичний, надзвичайно смачний та корисний салат готовий! При бажанні до нього ще можна додати бринзи чи іншого сиру, буде надзвичайно смачно!
  Погодьтеся, літо - найкраща пора для легкої їжі. Тому не вагайтеся і приготуйте цей салат, тому що...
 а). для його приготування не треба багато часу.
б). цією стравою зможете здивувати своїх рідних та близький та зачарувати гостей за святковим столом.
 в). кулінарія обожнює експерименти та поєднання здавалося непоєднуваних смаків.
Повірте, полуниця, хоч і королева десертів, але добре смакує й в закусках. За це і за все інше я її дуже ЛЮБЛЮ!
 А ви?


Смачного! Усім полуничного літа!


Немає коментарів:

Дописати коментар