неділя, 26 березня 2017 р.

Шпинатні налисники


Перший місяць весни уже добігає свого кінця, а до моєї оселі щось дуже повільно приходить ця пора року. Як не дивно, але взимку я була активнішою, більше куховарила і ділилася з вами рецептами. Потрібно терміново виправлятися і наповнювати свій блог смачними та яскравими стравами. Тож свій смачний весняний сезон хочу розпочати з налисників, проте не звичайних, а шпинатних.
Інгредієнти: 500 мл молока, 1 скл. борошна, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 100 г свіжого шпинату, 0,5 ч. л. солі, 2 ч. л. цукру, 100 мл. води.

Шпинат помити, обсушити, обірвати листочки. Шпинатне листя подрібнити в блендері з водою. 


Молоко збити з яйцями, цукром і сіллю. 

Додати просіяне борошно, збити до однорідної суміші без грудочок. 


Додати олію та шпинат і ще раз збити.

 Суміш набуде ніжного зеленого кольору. 

Якщо маєте час, можете залишити тісто на 15-20 хв. відпочити. Я ж приступала до наступного етапу майже одразу. Сковородку для млинців злегка змастити олією, розігріти на вогні. Зайву олію вилити в тісто. 

На розігріту сковороду наливаємо кофлею тісто, швидко розподіляємо його по всій поверхні сковородки. 

Смажити з обох сторін до готовності. Налисники потрібно акуратно перевертати, бо легко рвуться. 


Ось і все зелені налисники готові. Справжня весняна страва! 



Млинці виходять неймовірно смачними з легким присмаком шпинату. А ще вони приносять у вашу оселю весняний настрій!




Начиняйте налисники за смаком і бажанням. Я приготувала до них мус з фети і авокадо. Рецепт - в наступному пості.     

Смачної і натхненної весни!

Немає коментарів:

Дописати коментар