Інгредієнти: 500 г домашнього сиру, 4 яйця, 100 г сметани, 60 г масла, 2 ч. л. кмину, сіль, перець за смаком.
Сир перетерти через сито.
Додати 3 яйця і 1 білок, сіль, перець, половину порції кмину, все ретельно збити міксером.
Додати сметану, м'яке масло, ще раз збити. Додати сіль та перець за смаком.
Жовток з одного яйця, який залишився, злегка збити.
Викласти суміш у змащені маслом та посипані борошном форми, розрівняти.
Змастити жовтком, посипати кмином.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 20-25 хвилин.
Якщо не маєте керамічних форм для випічки, то можна запікати і в горнятках чи в іншому схожому посуді. До речі, цю запіканку готувала на попередній Великдень, і навіть освячувала її, хоча тоді так і не опублікувала рецепт. Його черга прийшла аж через рік. Знайте як кажуть, краще пізно, аніж ніколи.
В рецепті цієї запіканки, який до речі знайшла на "Кукорамі" в Лесі Кравецької, немає жодних загущувачів, на кшталт борошна, крохмалю чи манки, тому вона виходить неймовірно ніжною та не забитою, те що треба.
Дуже смачна страва до Великодня.Буду чекати нових смачних рецептів до свята.У вас дуже цікавий блог .Багато страв готувала.В пані Лесі з Кукорами прізвище -Кравецька.
ВідповістиВидалитиДякую дуже. Радію, що читаєте мій блог і готуєте з нього. Постараюся опублікувати цікаві рецепти до свят)). Щодо прізвища пані Лесі, дякую за уважніше, не помітила, що загубили закінчення:).
Видалити