пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Кабачкова ікра майже по "ГОСТу"


Ще встигаю забігти в останній вагон і опублікувати кабачкову ікру. Осінь все більше входить в свої володіння, втім ще можна знайти кабачки в магазинах, на ринках, чи власних городах, тому сьогодні хочу опублікувати рецепт неймовірно смачної кабачкової ікри.
Інгредієнти: 1,5 кг кабачків, 100 г томатної пасти, 2 моркви, 2 цибулі, 4 стебла селери або невеликий шматок кореня, 1,5 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. перцю, олія соняшникова.
Кабачки помити, якщо груба шкірка, почистити від неї, порізати кубиками. 
Цибулю, моркву та селеру помити, почистити.

 Цибулю порізати кубиками. 

Моркву - порізати соломкою. 

Селеру порізати невеличкими шматочками.

  Для приготування цієї ікри знадобляться одразу дві сковороди. В одній пательні розігріти олію, викласти суміш овочів, злегка посолити і потушити до готовності, час від часу помішуючи.


В іншу сковороду також влити невелику кількість олії, розігріти, викласти кабачки, дрібку солі, тушкувати до готовності, час від часу помішуючи.
Тушковані овочі з двох пателень перекласти в миску, подрібнити блендером до однорідності.

Перекласти суміш в каструлю з товстим дном. Додати сіль, цукор, перець, томатну пасту. Тушкувати 15-20 хвилин під кришкою, час від часу помішуючи.  Без кришки ікра захляпає всю кухню. І так без плям на робочій поверхні і стінах не обійдеться:), але їх може бути значно більше, тому не забувайте про покришку. 
Ось і все - ікра готова. Залишається лише перекласти її в якийсь красивий посуд, щоб подати до столу. Я вирішила викласти ікру в невеличкі фігурні банки, як на мене, чудовий варіант для подачі саме цієї страви.


 Рецептик цієї ікри знайшла на "Кукорамі" серед численних переписів Лесі Кравецької. В її рецепті кількість складників набагато точніший, аніж у мене, адже вона робила все по ГОСТу, я ж вирішила не дотримуватися такої точності і приготувати ікру "майже" по ГОСТу. Вийшло неймовріно смачно і пікантно, смак ікри й справді дуже схожий до "магазинної" ікри.


Таку ікру можна подавати як холодною, так і гарячою. Дуже добре смакує на грінках чи крутонах, буде класним гарніром до м'яса чи риби. Як самостійна страва також добре "заходить":).


Не засмучуйтеся, що сезон кабачків уже закінчується, адже таку ікру можна приготувати і з гарбуза. Додайте до гарбузового варіанту меленого мускатного горіха і трохи часнику, тоді ікра буде пікантнішою. Впевнена, гарбузовий варіант вам також сподобається, бо кабачковий, - просто неймовірний.  

Немає коментарів:

Дописати коментар