Сьогодні в магазинах і просто на вулиці продають стільки видів різноманітного морозива, що дуже часто від цієї пропозиції розбігаються очі і вибрати якесь одне не так просто. Але купити морозиво – це дуже легко, майже не цікаво і не завжди корисно. Тож я пропоную приготувати цей заморожений десерт вдома. Наголошую, жодних пристроїв, типу морожениці, не потрібно. Тоді, гайда на кухню. Раніше рецептом цього десерту ділилася на сайті Хочу.юа.
Інгредієнти: 1 пачка класичного йогурту без наповнювачів (330 г), 150 мл згущеного молока, 300 г полуниць.
Полуниці помити, посушити, повідривати хвостики,
порізати.
В миску викласти полуниці, йогурт, згущене молоко.
Подрібнити всі складники до однорідності.
Морозиво практично готове, залишається лише його
заморозити. Для цього потрібно масу перекласти в ємність з кришкою, яку з
легкістю можна поставити до морозилки.
Через півгодини-годину перемішати суміш. Цю дію варто
повторити ще 3-4 рази, це для того, щоб не утворювалися кристалики льоду.
Можна робити це погружним блендером, тоді процес перемішування
стане легшим, а маса більш кремовою. Заморожувати 6-8 годин.
За півгодини до
подачі витягнути контейнер з морозивом, можна ще раз збити блендером.
Набрати морозиво спеціальною чи звичайною ложкою, формуючи
кульки, розкласти по креманках, прикрасити свіжою полуницею та м’ятою і
насолоджуватися прохолодою домашнього морозива.
Таки домашнє морозиво вже у першому раунді перемагає
магазинне. Насамперед, натуральним смаком без підсилювачів, барвників та
ароматизаторів. І, насправді, зробити морозиво вдома не так складно, головне –
бажання, як і у всьому.
Завдяки йогурту морозиво вийшло нежирним та легким,
можна їсти навіть тим панянкам, котрі «сидять» на дієті. Принаймні, я так собі
думаюJ.
А ще в цьому десерті мені дуже подобається його колір,
такий ніжний та рожевий, так як ми, дівчатка, любимо. Словом, не десерт, а
гармонія смаку та вигляду.
Немає коментарів:
Дописати коментар