Інгредієнти: 750 г сиру, 300 мл вершків, 3 яйця, 150-200 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 4 ст. л. какао, 4 ст. л. крохмалю.
В миску викласти сир, додати вершки, яйця, цукор і ванільний цукор, ретельно збити погружним блендером.
Додати крохмаль, ще раз збити.
Розділити масу на дві частини. В одну додати какао, збити.
Форму для кекса змастити маслом, посипати борошном. Ложкою викласти тісто, чергуючи чорне та біле.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин.
Смачний і ніжний, в міру солодкий сирний кекс. Подобається його кремова текстура ілайтовий смак. Не люблю солодкі десерти, тому давала 150 грамів цукру, якщо любити солодшу випічку просто збільшіть кількість цукру.
Цей рецептик народився на моїй кухні. А надихнув мене знайомий з дитинства перепис кексу "Зебра", там як і тут чергуються шари білого та чорного тіста. Проте я вирішила приготувати замість традиційного кексового тіста сирне. Вийшло дуже класно та оригінально!
Немає коментарів:
Дописати коментар