Це точно один із найвідоміших і найпопулярніших рецептів у світі. Вперше сливовий пиріг на шпальтах газети "The New York Times" опублікували у вересні 1983 року. Відтоді перепис цього простого пирога публікували щороку, а у 1989 році редакція видання хотіла припинити публікацію рецепта, втім читачі не дали цього зробити. І сливовий пиріг знову публікували на шпальтах газети аж до 1995 року. Тож сьогодні пропоную вашій увазі рецепт цього легендарного пирога, який з'являвся на сторінках відомої американської газети впродовж 12 років, тепер і я знаю в чому його секрет.
Інгредієнти. Тісто: 115 г масла, 150 г цукру, дрібка солі, 2 яйця, 120 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива. Начинка: 12 слив, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, лимонний сік.
Борошно просіяти, додати порошок до печива, ретельно вимішати.
Масло кімнатної температури, збити з цукром та дрібкою солі до світлої пишної маси.
В масло по одному ввести яйця, збити на високих обертах міксера.
Додати сухі складники, збити на низьких обертах міксера або вручну.
Сливи помити, обсушити, розрізати навпіл, видалити кісточки.
Змішати 1 ст. л. цукру та корицю.
Форму, діаметром 24 см, вистелили пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти.
По колу вилксти половинки слив зрізом вверх, злегка втиснути фрукти в тісто.
Скропити сливи лимонним соком, посипати сумішшю цукру з корицею.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.
Зізнаюся чесно, що я не очікувала, що пиріг вийде настільки смачним. Це просто якась магія смаку! Тепер я розумію, чому його перепис стільки разів передруковували у "The New York Times".
Цікаво, що в оригінальному рецепті 1983 року було вказано 1 склянку цукру, а от у переписі 1989-го кількість цукру зменшили рецепт зазнав деяких змін, у ньому зменшили до 3/4 склянки. Я не великий любитель занадто солодкої випічки, тому коли пекла цей мега смачний пиріг вдруге зменшила кількість цукру до 120 г. Вийшло - ідеально! Саме так, як я люблю!
Цей пиріг підкуповує своєю простотою, легкістю приготування, простими складниками і божественим смаком. Тож, поки ще є сливи, раджу, приготувати цей легендарний пиріг. Хоча його можна готувати й з іншими фруктами, наприклад, персиками, абрикосами чи фініками.
Дякую Вам за чудовий рецепт. Дійсно легко готується, смачний, ароматний)))
ВідповістиВидалитиУ Вас чудовий блог і цікаві рецепти, які хочеться готувати.
Дякую Вам за відгук! Дуже приємно читати, що вам засмакував пиріг і сподобався мій блог!!!
Видалити