середу, 28 жовтня 2020 р.

Печиво "Відьмацькі пальці "


 
Це печиво планувала спекти вже декілька років, проте бажання так і не втілювалося в реальний кондитерський виріб. Нарешті час цього смачного та оригінального печива прийшов. Тож сьогодні хочу поділитися його переписом та особливостями приготування. Тим паче, що Хеловін уже на носі, пора складати страшно смачне меню.

 Інгредієнти: 225 г масла, 3/4 скл. цукру-пудри (150 г), 2 яйця, 1 ч. л. екстракту ванілі або ванільного цукру, 2 і 2/3 скл. борошна (430 г), 1 ч. л. порошку до печива, 1/2 ч. л. солі, 3/4 скл. мигдалю, 20 г шоколаду.


Тісто просіяти, додати сіль та цукор-пудру, порошок до печива, вимішати. 


Додати холодне порізане кубиками масло. Швидко розтерти руками до утворення вологої крихти. 


Додати ванільний екстракт та яйця, замісити м'яке тісто. Поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.


 
Охолоджене тісто порізати на більш-менш однакові шматочки.


З кожного шматка тіста скрутити валики, схожі на пальці. 


На кожному "пальці" виліпити "суглоби", зробити надрізи, імітуючи морщинки, зверху прикріпити мигдаль. Важливо робити не надто великі і товсті "пальці", адже під час випікання печиво трохи розтечеться. Я точно наступного разу робитиму їх меншими та вужчими.


Викласти готові "пальці" на деко вистелене пергаментом. 


Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. 


Після випікання помітила, що мигдалеві "нігті" не надто добре тримаються на пальцях. Тому коли печиво охолоне потрібно зайнятися його "манікюром". Розтопити шоколад і намастити його на місце прикріплення нігтя, прикріпити туди мигдаль.


Ось і все. Печиво виходить неймовірно смачним і в принципі схожим на пальці. Хоча на тих картинках, на які рівнялася я, тістечка виходили більш делікатними та акуратними. Проте це не привід до розчарування. Завжди можна наступного разу зробити краще. 



Таке печиво - не просто смачний десерт, а й класна ідея для спільного дозвілля зі своїми дітлахами. Думаю, що така творча робота їм сподобається. 


Страшно смачне печиво. Крухе, в міру солодке, та ще й з мигдалем. Словом ідеальний тандем. А ще ці тістечка точно будуть окрасою хеловінського столу і найбільш доречним десертом до цього свята або креативної дитячої вечірки.



Bоо!

 

  

Немає коментарів:

Дописати коментар