четвер, 4 лютого 2021 р.

Сирник "Black & White"

Сьогодні зі своїми читачами поділюся рецептом одного дивовижного десерту, який народився на моїй кухні. Чізкейки та сирники – готую найчастіше. Пекла найрізноманітніші варіанти цієї випічки: з різноманітними начинками та складниками. В більшості, коли ми чуємо слово «сирник», перед очима постає картинка красивого білого сирного пирога з шоколадною помадкою. А мені захотілося чогось більш незвичного, тому замість традиційної чорної помадки вирішила зробити білу, а сирну масу навпаки зробити коричневою. В результаті вийшов надзвичайно смачний сирник  «Black&White», який стане справжньою окрасою святкового столу. Раніше перепис був опублікований на сайті "Хочу".

Інгредієнти. Корж. 200 г шоколадного печива, 80 г вершкового масла, 20 г шоколаду. Сирна маса. 200 г чорносливу, 50 мл бренді, коньяку чи віскі, 1 кг домашнього сиру, 300 мл вершків, 4 яйця, 40 г кукурудзяного крохмалю, 1 пачка ванільного цукру, 150 г цукру, 100 г шоколаду, 4 ст. л. какао. Помадка. 200 г білого шоколаду, 200 мл вершків або сметани, 6 г листового желатину.

Перш ніж приступити до приготування цього сирника потрібно підготувати чорнослив. Для цього його потрібно залити алкоголем і залишити настоюватися мінімум на 30 хвилин, можна й довше.

Печиво подрібнити в блендері.

20 г шоколаду з маслом розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.

З’єднати крихту печива з маслом та шоколадом, перемішати.

Роз’ємну форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. У форму викласти вологу крихту, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

У велику миску викласти, сир, яйця, вершки, цукор, ванільний цукор, збити блендером до однорідної маси.

Шоколад (100 г) розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.

Додати до сирної маси крохмаль, какао і розтоплений шоколад – ще раз збити.


Чорнослив дрібно порізати, додати до сирної маси, перемішати.

Вилити сирну масу на корж, розрівняти і пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 80 хвилин. Щоб сирник не пригорав і температура була рівномірною на низ духовки поставити миску з гарячою водою. Після випікання сирник залишити в духовці на 30 хвилин з привідчиненими дверцятами. Повністю охолодити, обережно ножем, шпателем чи силіконовою лопаткою відділити від країв дека, з форми не витягати.

Желатин залити холодною водою, залишити набухати. В каструлю вилити вершки додати подрібнений шоколад, варити на середньому вогні до повного розчинення. Білий шоколад не так добре розчиняється як чорний, тому прийдеться добряче розмішувати суміш і стежити, щоб шоколад не пригорів і не пристав до каструлі.

Коли суміш стане однорідною, забрати з вогню, додати відтиснений желатин, розмішати до повного розчинення.

Шоколадну помадку охолодити, вилити зверху на холодний сирник, поставити до холодильника. За кілька годин десерт можна витягнути з форми, прикрасити за бажанням і насолоджуватися його збалансованим та ніжним смаком.



Прикрасити сирник можна як завгодно, все залежить від вашого настрою, бажання та підручних продуктів. Я от вирішила декорувати торт половинками печива «Орео» і зіграти на контрастах. Таки поєднання чорного і білого безпрограшний варіант.


Кілька слів про смак. Як на мене, поєднання сиру та чорносливу є надзвичайно вдалим, шоколадні нотки роблять його смак ще багатшим та гармонійним. І як доповнення – помадка з білого шоколаду, котра в цьому рецепті виконує й естетичну функцію. Погодьтеся, класичне поєднання завжди гарно виглядає, навіть якщо мова йде про торти.





Цей сирник не випадково назвала «Black&White», адже у ньому поєднується чорний і білий шоколад. Шоколадна сирна маса з шматочками чорносливу, помадка з білого шоколаду утворюють вишуканий і святковий сирник. Впевнена він сподобається як шокоголікам, так і звичайним солодкоїжкам.

Немає коментарів:

Дописати коментар