Давненько я тут нічого не публікувала, тож виправляюся. І розпочну з рецепту зі своєї улюбленої кулінарної книжки. Ті, що давно читають мій блог, думаю, здогадалися, яке саме видання я маю на увазі. Переглядаючи якось книжку "Перша українська загально-практична кулінарія" Ольги Франко у пошуках рецепту, у моє око впав рецепт запіканки з макарону і печериць. "Яка гарна страва", - подумала я і вирішила відтворити її на своїй кухні. До цього запрошую і вас.
Інгредієнти: 300-400 г пасти,400 г печериць, 2 яйця, 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. масла, сіль перець.
Макарон відварити у підсоленій воді до готовності.
Печериці дрібно порізати і потушкувати на маслі до готовності.
Макарон відцідити, промити, дати 1 ст. ложку масла, перемішати.
В мисці змішати яйця зі сметаною.
До макаронів додати, гриби і яєчно-сметанну суміш, посолити і поперчити за смаком і ретельно вимішати.
Викласти у форму змащену маслом. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Можна закрити фольгою, щоб верх не підсихав або посипати тертим сиром.
Запіканка ивходить смачною та оигінальною. Поєднання пасти та печериць - доволі вдале і цікаве. Мені принаймні, воно дуже подобається.
Як на мене, ця запіканка дуже класно підійде для вечері, оповнити її салатом і буде пречудово. Словом, старовинний рецепт ожив і показав, що якщо страва смачна і проста, то час їй не підсилу.
Немає коментарів:
Дописати коментар