
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
субота, 6 грудня 2014 р.
І знову гарбуз... Запечений
Запечений гарбуз – добра альтернатива
багатьом гарнірам. Готується швидко, виглядає апетитно, смакує добре. Зазвичай
гарбуз запікаю трохи по-іншому. Але нещодавно натрапила в Інтернеті на цікавий варіант
цієї справи і вирішила спробувати та й заодно оновити своє гарбузове меню.
Інгредієнти. 1 кг гарбуза, оливкова
олія, готова суміш прованських чи інших трав, шалфей, 2 зубчика часнику, 50 грамів твердого сиру, сіль та перець за смаком.
Гарбуз, традиційно, чистимо від шкірки та
серцевини, ріжемо його скибочками- човниками. Кожний шматок гарбуза натираємо
сіллю травами та оливковою олією.
Часник ріжемо тонкими скибочками. Твердий сир тремо на грубій тертці. Форму
для запікання (я брала скляну гусятницю) змащуємо олією та викладаємо на неї
скибочки гарбуза, посипаємо їх часником та листочками шалфею.
Ставимо гарбуз в
розігріту до 180 градусів духовку десь на годину. За 10 хвилин до закінчення
запікання гарбуз посипаємо потертим сиром. Зазначу, що час випікання залежить і від
сорту гарбуза, і від товщини нарізки, тож в процесі приготування стане зрозуміло скільки вашому
помаранчевому овочу потрібно готуватися. А готова страва матиме дуже пікантний
запах. Часничок і шалфей, як виявилося створюють дуже цікавий тандем.
Цей гарнір добре доповнюватиме як м’ясо, так і рибу, але може бути й самостійною стравою.
Схожі рецепти
Гарбузовий сирник зі сливовим мусом
Цьогорічна осінь - дивовижна. Так і хочеться довго прогулюватися парко ...
Печеня "Фрикадельки+гарбуз"
От і дочекалася я свого улюбленого гарбузового сезону. Мій врожай гарбуз ...
Гарбузово-шоколадний кекс
Гарбуз таки універсальний продукт. З нього можна приготувати перші, другі ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Стільки всього смачного з гарбузом. Шкода що в нас його недооцінюють(((
ВідповістиВидалитиТак гарбуз й справді у нас недооцінюють, але думаю, що скоро поціновувачів цього надзвичайно корисного продукту збільшиться, головне чимбільше частувати усіх смачними гарбузовмими стравами. Я вже багатьох людей закохала в гарбуз)) і переконала, що з нього можна зварити не лише кашу)).
Видалити