середу, 25 листопада 2015 р.

Зупа-пюре з кольрабі, шампіньйонів та курки


Сьогодні середа, а з понеділка я собі пообіцяла публікувати новий рецепт кожного дня впродовж цього тижня. Сказано - зроблено. Отже страва сьогоднішнього дня зупа-пюре з кольрабі, шампіньйонів та курки.

Чому вирішила приготувати саме цю страву. Все почалося з кольрабі. Вийшло так, що ця капуста цього року у нас вродила і треба було з неї готувати. Вирішила зупинитися на зупі.
Інгредієнти: 1 середня кольрабі десь 350 г, 500 г печериць, 2 цибулини (1 для бульйону, другу порізати), 1 морква, 2 курячих філе, півтори літри води, 200 мл вершків, олія, сіль за смаком, лавровий листок, духмяний та чорний перець горошком.
Куряче філе ретельно миємо та заливаємо півтора літрами води, підсолюємо. Одну цибулю чистимо та цілою кидаємо до курки. Моркву також чистимо, перерізаємо на чотири частини і також вкидаємо туди. Ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні, час від часу знімаючи піну. За 15 хвилин до готовності бульйону вкидаємо лавровий листок та по чотири горошин чорного та духмяного перців.
Шампіньйони ріжемо крупними шматками, кольрабі соломкою, цибулю - кубиками.

В сковороді розігріваємо олію, обжарюємо цибулю до прозорості. 
Тоді додаємо кольрабі та шампіньйони, солимо, перчимо, приправляємо до смаку. Тушимо 10-15 хвилин.
З бульйону витягаємо горошини перців та лавровий листок, додаємо до нього гриби з капустою. Варимо до готовності капусти.
Перед тим як пюрувати суп блендером, витягаємо куряче філе, нарізаємо його крупними шматками, одне - відставляємо, друге - кладемо назад до зупи.
Тепер можна подрібнювати до консистенції пюре. 

Додаємо вершки, відкладене  порізане куряче філе,  знову ставимо на вогонь, доводимо зупу до кипіння, якщо треба ще досолюємо та приправлюємо. Все зупка готова. Смачного!


Кому пів тарілочки зупки?:)





Немає коментарів:

Дописати коментар