Ця випічка сподобається тим, хто любить медівники та цвібахи. Думаю - це справжній зимовий кекс:), адже він дуже солодкий і ситний. Він - на любителя, ті хто люблять легку і повітряну випічку, їм не сюди:)
Інгредієнти: 2 яйця, 100 г цукру, 150 г масла, 2 ст. л. меду, 50 г мелених горіхів, 250 г борошна, 1 ч. л порошку до печива, 3 ч. л. кориці, 2 невеликі груші.
Рецептик - з кулінарного журнальчика:). У мене вийшло майже так само, як і на фото.
Масло з медом розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Злегка охолодити.
Горіхи змолоти в блендері в крихту.
В глибокій мисці змішати просіяне борошно, корицю, змелені горіхи та розпушувач для тіста.
Яйця збити з цукром, додати масляно медову суміш, перемішати. Додати борошняну суміш і швидко вимісити тісто, воно буде доволі густим і тягучим.
Груші помити, обсушити, почистити, порізати кубиками.
Додати до тіста і легенько перемішати.
Викладаємо тісто у форму для кекса, печемо 50 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.Смачного завершення кулінарного тижня! А цей тиждень і справді був плідним, принаймні для мене і мого блогу, бо тут з'явилося аж п'ять нових рецептів! Такий собі малесенький рекорд.
Виглядає надзвичайно смачно. Дякую за такий детальний рецепт, я обожнюю пекти кекси, мій улюблений мармуровий кексик. Завжди пригощаю ним своїх гостей:) Можливо і Вам буде довподоби! :)
ВідповістиВидалитиБажаю Вам натхнення та нових кулінарних звершень!:)
Дякую вам за такий гарний відгук! І вам - натхнення і багато смаколиків. Рецептик - класний, обов'язково при нагоді приготую мармуровий кексик, який ви так любите:). я теж дуже люблю смугасту випічку:). Вона завжди гарно виглядає і ще краще смакує!
Видалити