пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Салат з в'яленими помідорами

Як на мене, кожну страву можна асоціативно пов'язати з певною порою року. От наприклад, салат - це стовідсоткова весна: яскрава, зелена і багатогранна. Тож з настанням цієї дивовижної пори року в раціоні моєї сім'ї побільшало салатів. Рецепт цього салату народився спонтанно, а його народженню, звичайно, посприяв вміст мого холодильника:). Втім відтепер цей салат готуватиму ще і ще, суворо дотримуючись винайденого мною рецепту:).

Інгредієнти: 1 пучок листя салату або мікс салатів, 1 стебло селери, 100 грамів копченого будза ( у мене був будз з кмином та солодким перцем), 16 шт. в'ялених помідорів, жменя грецьких горіхів, сіль, готова суміш прованських та італійських трав. Для заправки: 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. меду, 4 ст. л оливкової олії, 1 ч. л. лимонного соку.
Листя салату помити і висушити, порвати і викласти на тарілку чи тарілки. Я от вирішила розділити салат на дві тарілки.
Стебло селери помити і висушити, порізати.
 Викласти селеру на листя салату.
Сир порізати кубиками і порозкладати по тарілках.

Зверху акуратно викласти в'ялені помідори. Посолити, посипати прованськими чи італійськими травами та порізаними горіхами.
Салат практично готовий, залишився ще останній штрих, який підкреслить смак салату, зробить його неповторним. Це медово-гірчична заправка. Для неї в склянці змішуємо олію, гірчицю, мед, лимонний сік, дрібку солі і трави, ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Готовою сумішшю поливаємо салат.
А тепер можна сміливо брати виделки і смакувати гармонійним смаком зелені, сиру та в'ялених помідорів. 

 До речі у цьому салаті використовувала в'ялені помідори власного виробництва. 



Смачної і теплої весни, наповненої оновленням і світлом! 

Немає коментарів:

Дописати коментар