Інгредієнти: 1 кг гарбуза, очищеного від шкірки та серцевини, 1 велика морква, 50 г вершкового масла, 1 плавлений сирок, 200 мл вершків 20%, 1 літр води, мелений мускатний горіх, чебрець, сіль, білий або чорний мелений перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Гарбуз порізати крупними шматками.
Моркву порізати довільним способом, у мене вийшли доволі крупні півкільця.
В каструлі розтопити масло.
Додати гарбуз і моркву, посолити, додати трав, прикрити кришкою.
Тушити до м'якості овочів, час від часу помішуючи. Наприкінці тушкування додати решту приправ: мускатний горіх, перець, чебрець, трави, сіль.
Залити водою і варити до готовності овочів.
Сирок порізати кубиками і додати до овочевого бульйону, розмішати.
Кілька хвилин поварити, щоб сирок встиг розчинитися в гарячому бульйоні. Відставити з вогню, блендерувати до однорідної суміші.
Додаємо вершки і блендеруємо ще раз і повертаємо каструлю зі стравою на вогонь.
Доводимо до кипіння і доправляємо до смаку.
Подавати з гарбузовим насінням, горішками чи сухариками. Я обрала перший варіант, адже переконана, що гарбузів багато не буває.
Це дуже ніжна зупка, яскравість смаку якої підкреслює її неймовірний жовтогарячий колір.
А плавлений сирок додає пікантності смаку та кремовості текстурі. Словом, ще одна гарбузова смакота!
Смачної осені!
Привіт:) Ти знаєш, цієї осені я залюбки буду полювати за гарбузом, найголовніша причина в тому що мені хотілось би щоб доня смакувала стравами з гарбуза, в яких багато вітамінів. І велике дякую Тобі за безліч корисних рецептів, ми з доньою точно будемо дегустувати гарбузові страви з Твого блогу:) п.с. про чоловіка мовчу, бо сама знаєш, як їм буває тяжко вгодити їжею без м'яса:)))
ВідповістиВидалитиПривіт). ОО, тішуся, що полюватимеш за гарбузом, обожнюю їх. І справді вони дуже корисні. Дякую, за довіру! Сподіваюся донечці сподобаються гарбузові страви). А й справді без м'яса чоловікам важко вгодити, але свого я вже привчила до гарбузів, хоча вони і з м'ясом добре смакують).
ВидалитиПідскажіть а можна до цього супу давати курятину?
ВідповістиВидалитиТак, звісно. Можете на ній зварити бульйоннчик, а тоді витягнути мясо і вже вкинути його в готову зупу чи додавати при подачі.
ВідповістиВидалити