Інгредієнти. Тісто: 4 яйця, 3/4 скл цукру (160 г), 1 пачка ванільного цукру, 1 скл. борошна, 1/2 скл. крохмалю, 250 г масла або маргарину, 2 ч. л. порошку до печива, цедра з половини лимона. Глазур: 1 скл. цукру-пудри, 1 ст. л. соку з лимона, 1-2 ст. л. води.
Перш ніж перейти до приготування кексиків, зазначу, що для вимірювання складників використовувала склянку ємністю 250 мл. Борошно, крохмаль, порошок до печива просіяти. Стерти цедру з лимона. Масло чи маргарин розтопити в мікрохвильовці.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром до світлої пишної маси.
Зменшити оберти міксера до мінімуму, додати сухі складники, продовжувати збивати.
В кінці додати розтоплене масло та цедру лимона, вимішати.
Викласти у форми тісто на 3\4 об'єму.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв. Перевіряти готовність сірником, якщо він буде сухим, кекси готові. Охолодити і акуратно витягнути з форм.
Цукор-пудру просіяти, додати лимонний сік і воду, ретельно вимішати.
Глазур має бути густою, але текучою.
За бажанням і для більш естетичного вигляду можна обрізати випуклу верхівку кексиків і перевернути.
Полити кексики глазур'ю, посипати декораціями. Щоб глазур краще застигла поставити на кілька годин до холодильника.
Ці кексики так і створюють великодній настрій. Просто неймовірні як на смак, так і на вигляд, пухке ніжне тісто з лимонною ноткою добре смакуватиме з чаєм чи кавою.
Велика перевага цих кексів в тому, що вони готуються дуже швидко. Крім того, їхній смак - це також їхня сильна сторона.
Цукрова глазур і кольорова посипка доповнюють кексики і роблять їх святковими, такими, що ідеально підійдуть до великоднього кошика. Загалом можна робити їх без глазурі, тоді вони будуть не такими великодніми та більш буденними:).
Смачних свят!
Немає коментарів:
Дописати коментар