До Великодня - лічені дні, тому закономірно мені хочеться наповнити свій блог святковими стравами, котрі стануть справжньою окрасою великоднього столу. Цей салат у всесвітній мережі помітила ще рік тому, і щось ніяк до нього у мене руки не доходили. І ось нарешті я його приготувала - результат мені сподобався, тому сьогодні хочу поділится з вами його рецептом.
Інгредієнти: 18 шт. солених прямокутних крекерів, 1 банка тунця, 3 яйця, 50 г твердого сиру, 6 ст. л. майонезу (1 пачка 180 г), сіль, перець, зелена цибуля.
Яйця зварити на "круто", охолодити, почистити. Відділити білки від жовтків.
Білки потерти на дрібній тертці, додати 2 ст. л. майонезу, посолити і ретельно вимішати.
Жовтки також натерти на дрібній тертці, відкласти.
Сир натерти на дрібній тертці, додати 3 ст. л. майонезу, перемішати.
Цибулю порізати дрібно.
Злити з тунця рідину, розчавити виделкою, додати 1-2 ст. л. майонезу, поперчити, ретельно вимішати.
А тепер приступаємо до формування салату. На велику тарілку чи піднос викласти 6 крекерів.
Зверху викласти сир, розрівняти.
Зверху викласти ще 6 крекерів.
Поверх викласти рибу, розрівняти.
Накрити крекерами.
Викласти білкову масу, розрівняти.
Посипати жовтками.
Притрусити порізаною зеленою цибулею.
Поставити до холодильника мінімум на 1 годину, найкраще на ніч. Готовий салат порізати квадратиками і смакувати. Цю страву складно назвати салатом, бо вона більше схожа на закусочний тортик чи канапку, але неймовірно смачний.
Смачний, ситий і оригінальний - саме ці слова найкраще характеризують цей салат. Не дарма я назвала цей салат канапкою, адже завдяки крекерам саме так він і смакує.
Переконана, що цей салатик ідеально підходить до Великодня, його вигляд так і говорить усім, яке свято на порозі:).
Зізнаюся чесно, що не дуже полюбляю салати з майонезом, бо більше до душі легкі і більш корисні варанти. Втім, цей салат спочатку підкорив своїм виглядом та оригінальністю, а потім - своїм смаком. І ще один плюс, готується він доволі швидко. Впевнена, такий салатик сподобається багатьом вашим гостям. Смачного Великодня!
Прекрасний рецепт до святкового столу, закуска виглядає яскраво та апетитно. Оля, дякую Тобі за передсвяткове натхнення:)
ВідповістиВидалитиДякую Солю, твої коментарі додають мені того самого натхнення, без якого мій блог точно був би іншим. А натхнення святкове нам усім не завадить, свято уже дуже близько, аж страшно наскільки:)))
ВидалитиСиджу і усміхаюсь:)) мені також дуже приємно знаходитись у твоєму кулінарному світі ще з самого початку, і надалі я продовжую захоплюватись твоїм ентузіазмом і енергією, вже мовчу про рецепти, які щоразу заставляють ковтати слинку:)
ВідповістиВидалитиІ я усміхаюся:)). Все навзаєм! В твоєму кулінарному світі (блозі) мені неймовірно затишно, немов вдома, і також одразу тече слинка від твоїх страв і рецептів! Веселих свят! Смачної паски!
ВидалитиДякую! І тобі Веселих свят:)
Видалити