пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

Мафіни з цвітної капусти і броколі


Кексики бувають різними і не лише солодкими. В такій формі можна приготувати як м'ясні, так і овочеві мафіни. Тож сьогодні пропоную вашій увазі рецепт Мафінів з цвітної капусти та броколі.
Інгредієнти: 6 суцвіть броколі (100-150 г), 6 суцвіть цвітної капусти (200 г), 05 ч. л. куркуми, 30 г замороженого подрібненого шпинату, 160 г борошна,150 г масла, 0,5 ч. л. порошку до печива, 0,5 ч. л. солі,  1 дрібка меленого перцю, 1 . ч. л. цукру, 60 г твердого сиру, 2 яйця.
Броколі і цвітну розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді 5 хвилин, охолодити під струменем холодної води. 
Сир натерти на грубій тертці.

Масло розтопити в мікрохвильовці, злегка збити з цукром та сіллю. Додати по одному яйцю, продовжити збивати.

 Вмішати просіяне борошно з порошком до печива і чорним перцем.

 Вмішати в тісто тертий сир. 

Розділити тісто на дві рівні частини. В одну дати шпинат, в другу - куркуму. 

Форми для кексів змастити вершковим маслом. 

Викласти на дно форм трохи тіста, треба добре ділити, щоб лишилося на верх .

 В тісто зі шпинатом викласти броколі, з куркумою - цвітну капусту. 

Зверху викласти тісто. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.



Тіста виходить малувато, тож наступного разу спробую приготувати ці кекси, збільшивши кількість яєць та борошна до 3 штук та 200 г відповідно, хоча і в цій пропорції виходить добре.



А тепер про смак. Мінімум тіста, максимум овочів, смакота. Ніжні, соковиті кексики, які можна подавати до столу в якості закуски та навіть гарніру. Моєму чоловікові дуже сподобалися такі несолодкі кекси, мені теж.   


Взимку так хочеться тепла і шматочок літа чи весни:). Що робити, коли на вулиці холодно та сніг, а літа чи весни ніде не видно? Все дуже просто, пропоную приготувати овочеві страви, адлже вони завжди асоціюються з цими порами року. Тому не сумуйте, а бігом біжіть на кухню готувати мафіни. Всім смачного!

2 коментарі:

  1. Ужасний рецепт. Дуже багато масла і все таке жирне!!!! Дурно продукти перевела 😱

    ВідповістиВидалити
  2. експеримент цей ваш геть невдалий! Шкода, що я не прочитала відгуки до того, як почала готувати. Мафіни не «виросли», дуже жирні і ніякі не "ніжні і соковиті"! Ну не вводьте в оману людей!

    ВідповістиВидалити