середа, 6 червня 2018 р.

Полуничне тірамісу


Тірамісу... Класика італійської кухні. Десерт, який мало кого залишає байдужим. Тож в розпал полуничного сезону, не могла не приготувати його Полуничну версію.


Інгредієнти: 250 г савоярді, 600 г полуниць. Для полуничний сиропу: 300 г полуниць, 60 г цукру, 60 мл води, 2 ст. л. лимонного соку. Крем: 500 г маскарпоне, 250 мл вершків, 150 г цукру-пудри, 1 ч. л. ванільного екстракту.
300 г полуниць порізати. 
В сотейник викласти порізані полуниці, цукор, лимонний сік і воду. 

Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, варити 5 хв. 

Зняти з вогню, подрібнити блендером. 

Суміш перетерти через сито, поставити в холодильник на 30 хв.

Маскарпоне збити з ванільним екстрактом та цукром.

 Додати вершки, збити в крем.

Полуницю порізати тонкими слайсами. 

На дно форми викласти трохи крему. 

Савоярді окунути з обох боків в сироп. 

Викласти на крем. 

На шар печива розподілити половину крему. 

Зверху викласти шар полуниць.

 Ще раз повторити шари: печиво, крем, полуниці.

 Накрити харчовою плівкою, поставити до холодильника мінімум на 4 години.




Смачний і ніжний десерт. За рахунок полуниць десерт виходить ягідним, і зовсім іншим, аніж класичне тірамісу. Одне залишається не змінним, він дуже смачний.



Рекомендую нарізати великими шматками. По-перше, не доведеться бігти за добавкою. По-друге, більші шматки десерту легше буде витягнути з форми.


   
Поки ще сезон полуниць рекомендую такий варіант тірамісу - сезонний і яскравий.

Немає коментарів:

Дописати коментар