Сьогодні публікую ще один рецепт, який поповнить скарбничку страв з полуниць. Зустрічайте - Полуничний тарт з сирним кремом. Хрумка основа, ніжний крем і запечені полуниці створюють незабутній і довершений смак.
Інгредієнти: Тісто. 240 г борошна, 150 г масла, 60 г цукру, дрібка солі, 1-2 ст. л. холодної води. Сирний крем: 500 г м'якого не кислого домашнього сиру, 100 г вершків, 100 г цукру-пудри, 1 ч. л. ванільного екстракту чи ванільного цукру. Полуничне начинка: 500 г полуниць, 2-4 ст. л. цукру, 1 ст. л. яблучного оцту.
У велику миску просіяти борошно, додати цукор, дрібка солі і порізане кубиками вершкове масло.
Швиденько перетерти руками до утворення вологої крихти.
Додати воду, замісити м'яке тісто. Загорнути в харчову плівку поставити в холодильник на 30-40 хв.
Тісто розкачати в пласт.
Перекласти у форму розміром 14х37, змащену маслом, посипану борошном.
Наколоти корж виделкою.
На корж вистелити пласт пергаменту, засипати квасолею або ж рисом.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хв. Акуратно забрати з коржа пергамент з вантажем і пекти ще 10-15 хв. Спечений корж охолодити.
Полуницю помити, обсушити, повідривати хвостики. Великі ягоди розрізати навпіл.
Викласти ягоди в керамічну форму для запікання. Посипати полуницю цукром, додати оцет, легенько перемішати.
Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хв. Охолодити.
Сир, збити блендером з цукром-пудрою, ванільним екстрактом та вершками до кремової маси.
На охолоджений корж викласти сирну масу, розрівняти.
Зверху викласти запечені ягоди з соком. Ось - і все тарт готовий. Можна різати і насолоджуватися смаком.
Неймовірно смачний тарт. Тепер шкодую, що не відшукала цей рецепт раніше. Подобається контраст хрумкого пісочного тіста і сирного крему із запеченими полуницями. Справжня гармонія смаку.
Як на мене, цей тарт не варто довго тримати в холодильнику, рекомендую їсти одразу. А якщо плануєте готувати пиріг до приходу гостей, то робіть це безпосередньо в день гостини. Заздалегідь, можна спекти корж, навіть зготувати крем і запекти ягоди, а вже перед самою подачею "сконструювати" тарт.
Немає коментарів:
Дописати коментар