пʼятниця, 19 жовтня 2018 р.

Яблучно-обліпиховий безалкогольний глінтвейн

Пора гарячих напоїв настала, обожнюю закутатися в улюблений плед, заварити смачного чаю, або ще краще глінтвейну і поринути у світ літератури чи кінематографу. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного напою. Його насичений смак зігріє в холодну пору, а вітамінний склад віджене від вас віруси.
Інгредієнти: 2 ст. л. обліпихи, 2 ст. л. цукру, 1 яблуко, 1 ст. л. меду, 3-4 зірочки бодьяну, 1 літр води.

Обліпиху розтерти з цукром ложкою чи ступкою, можна збити блендером. 

Яблуко та лимон помити, нарізати кружальцями. 


Перекласти фрукти в сотейник, додати цукор, мед та обліпиху.

 Залити водою, перемішати, поставити на вогонь.

Довести до кипіння. Забрати чай з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10 хв.
Глінтвейн чи то гарячий сидр вийшов пряним та ароматним з яскравим і насиченим смаком. Попри те, що тут немає ні краплі алкоголю смакує як гаряче яблучне вино. 



Такий безалкогольний глінтвейн, як на мене, - ідеальний напій під час застуди. Звичайно, не обов'язково хворіти, щоб його пити, але він точно зігріє та підніме настрій під час хвороби. А ще рекомендую його пити для профілактики грипу та ГРВІ.




А в принципі з цього ж глінтвейну можна зробити і алкогольний варіант, додавши до нього рому, коньяку чи білого вина. Кількість алкоголю - на ваш розсуд.      


 

Не гарбузами єдиними:). А й яблуками! Чудових і смачних вихідних!

Немає коментарів:

Дописати коментар