Інгредієнти: 2 ст. л. обліпихи, 2 ст. л. цукру, 1 яблуко, 1 ст. л. меду, 3-4 зірочки бодьяну, 1 літр води.
Обліпиху розтерти з цукром ложкою чи ступкою, можна збити блендером.
Яблуко та лимон помити, нарізати кружальцями.
Перекласти фрукти в сотейник, додати цукор, мед та обліпиху.
Залити водою, перемішати, поставити на вогонь.
Довести до кипіння. Забрати чай з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10 хв.
Глінтвейн чи то гарячий сидр вийшов пряним та ароматним з яскравим і насиченим смаком. Попри те, що тут немає ні краплі алкоголю смакує як гаряче яблучне вино.
Такий безалкогольний глінтвейн, як на мене, - ідеальний напій під час застуди. Звичайно, не обов'язково хворіти, щоб його пити, але він точно зігріє та підніме настрій під час хвороби. А ще рекомендую його пити для профілактики грипу та ГРВІ.
А в принципі з цього ж глінтвейну можна зробити і алкогольний варіант, додавши до нього рому, коньяку чи білого вина. Кількість алкоголю - на ваш розсуд.
Не гарбузами єдиними:). А й яблуками! Чудових і смачних вихідних!
Немає коментарів:
Дописати коментар