Обожнюю запечений гарбуз. Готується ця страва дуже легко і просто. Для цього потрібно порізати гарбуз скибочками, натерти його сіллю та готовою сумішшю прованських чи італійських трав (інколи даю лише чебрець), скропити олією, дати настоятися 30 хвилин, і запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Виходить дуже смачно. Втім, цього разу вирішила відійти від цього рецепту і запекти гарбуз трішки по-іншому.
Інгредієнти: 1 кг вже почищеного гарбуза без м'якоті та шкіри, 4 ст. л. оливкової олії (можна замінити соняшниковою рафінованою), 0,5 ч. л. кориці, 1 ч. л. суміші чебрецю та базиліку (можна замінити готовою сумішшю прованських чи італійських трав), 1 ч. л. солі, 1 ст. л. рідкого меду, 3-4 зубці часнику, щедра дрібка мускатного горіху.
Гарбуз почистити, порізати скибками.
До порізаного гарбуза додати сіль, трави, пропущений через прес часник, мускатний горіх.
В горнятку змішати олію та мед, ретельно вимішати.
Суміш додати до гарбуза, вимішати. Залишити на 30-60 хвилин, щоб гарбуз промаринувався. Зрештою, якщо у вас немає в запасі стільки часу, то можна цей етап пропустити і приступити одразу до запікання.
Деко вистелити пергаментом, викласти гарбуз.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин. Час запікання залежатиме від товщини гарбузових скибочок.
Гарбуз виходить неймовірним. Мені подобається, як смак гарбуза доповнюють та довершують кориця, часник, мускатний горіх, чебрець та базилік. Разом виходить - дуже гармонійне поєднання.
Такий гарбузик - ідеально підійде в якості гарніру до м'яса чи риби. Також він класно смакує і самостійно, наприклад в якості легенької вечері. До речі, на носі Геловін, тож такий рецепт ідеально підійде до цього свята, адже в цей день все гарбузове - лише вітається.
Якщо ви ще досі не запікали гарбуз з тих чи інших причин, то рекомендую вам більше не зволікати, а бігом прямувати на кухню і готувати цей простий і смачний рецепт.
Немає коментарів:
Дописати коментар