неділю, 10 листопада 2019 р.

Цибулевий конфітюр


Якщо ви відчуваєте потребу поплакати, то я вам не рекомендую ридати в подушку довгими і темними вечорами, краще одягніть найкрасивіший фартух і біжіть на кухню готувати цибулевий конфітюр. Обіцяю, сліз буде багато:), як і смакоти!
Інгредієнти: 1 кілограм рожевої цибулі, 2 ст. л. олії, 25 г вершкового масла, 150 г цукру, 2,5 ч. л. чебрецю, 1 скл. червоного вина (250 мл), 2 лаврових листка, 2,5 ст. л. бальзамічного оцту (опційно), сіль, перець.

Цибулю порізати кубиками. 


Розігріти у великій сковороді олію з маслом. 

Викласти туди цибулю. 

Тушкувати на середньому вогні до м'ягкості цибулі, час від часу помішуючи. Важливо пильнувати, щоб цибуля не підгоріла, адже це може зіпсувати смак конфітюру.

 Коли цибуля змякне, додати цукор, ретельно вимішати. 

Тушкувати, поки цукор повністю не розчиниться. 

Додати вино, лаврове листя, чебрець, сіль, перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь. 

Тушкувати 15-20 хвилин. 

Потрібно часто помішувати, стежити, щоб цибуля не пригоріла, бо зіпсує смак страви. Посолити і поперчити за смаком. Забрати лавровий листок, забрати з вогню. Перекласти конфітюр в банки, зберігати в холодильник. З цих складників у мене вийшла 1 літр конфітюру.



Цибулевий конфітюр - це не класичне варення, яке класно смакуватиме до чаю чи кави, насамперед це соус, який ідеально пасуватиме до м'яса, сиру, печінкового чи м'ясного паштету. Також мені дуже сподобалося, як він смакує з гречаним багетом.



Такий конфітюр готувала уже двічі. Першого разу давала більше цукру (200 г), хоча в мережі зустрічала варіанти ще з більшою кількістю цукру. Але від себе додам, що конфітюр зі 150 г цукру мені сподобався більше. До речі, я не додавала бальзамічного оцту, але майте на увазі, що він допоможе збалансувати смак і зробить його ще цікавішим.




Конфітюр готувала з рожевої цибулі, втім його можна готувати і з жовтої. Якщо варите варення з неї, то давайте не червоне, а біле вино.




Це дуже плаксивий рецепт, поки я нарізала той кілограм цибулі, то виплакала всі сльози:)), але зате виплеснула усі свої негативні емоції. Тому цей рецепт - ще й класна психотерапія.   

Немає коментарів:

Дописати коментар