Інгредієнти. Опара: 300 мл теплого молока (температура не має бути більше 38 градусів), 7 г сухих дріжджів (20 г пресованих), 20 г цукру (1 ст. л. без гірки), 150 г борошна. Тісто: 500 г борошна, 4 г солі (0,5 ч. л.), 2 яйця, 60 г цукру (2,5 ст. л.), 100 г м'якого масла. Начинка: 100 г м'якого масла, 150 г цукру, 20 г кориці (1 пачка). Крем: 100 г домашнього сиру, 150 г сметани 20%, 50 г цукрової пудри.
Починаємо з приготування опари. Молоко підігріти до 38 градусів, додати до нього цукор, розмішати.
В миску просіяти борошно, додати сухі дріжджі, розмішати. Якщо працюєте з пресованими дріжджами, то їх треба розчинити у теплому молоці.
У борошно поступово, у декілька прийомів, влити молоко з цукром, перемішуючи. Має вийти однорідна суміш.
Накрити харчовою плівкою чи рушником і поставити на 30-50 хвилин в тепле місце. На довго залишати її не треба, щоб вона не перебродила. Традиційно поставила миску з опарою у виключену мікрохвильовку, а збоку поставила горнятко з кип'ятком. У теплому місці тримала опару 40 хвилин. За цей час вона у мене дуже гарно підійшла, з'явилися пухирці повітря.
В миску розбити два яйця, додати цукор, перемішати.
Додати сіль та опару, знову акуратно перемішати.
Додати м'яке масло та борошно, замісити тісто.
Робила це в комбайні з допомогою насадки "гак".
На заміс тіста пішло близько трьох-п'яти хвилин, за цей час тісто почало збиратися в кулю і відставало від стінок миски. На заміс вручну піде трішки більше часу, до 10-ти хвилин. Під час ручного вимішування, навіть, якщо тісто дуже липне до рук, не додавайте додаткового борошна, щоб не забити булки. Хіба, що для присипки робочої поверхні до 10 грамів, не більше.
З тіста сформувати кулю, округлити.
Миску змастити олією без запаху, перекласти туди тісто.
Закрити рушником, поставити в тепле місце підходити годину-півтори. Знову поставила в мікрохвильовку, не вмикаючи її. За цей час тісто має збільшитися більше, аніж вдвоє.
Для начинки змішати цукор з корицею.
Тісто легко обім'яти, перекласти на посипану борошном стільницю.
Розкатати прямокутний пласт, товщиною до 1 см. У мене вийшов прямокутник десь 60 на 45 сантиметрів.
Змастити тісто м'яким маслом, рівномірно по всій поверхні.
Посипати сумішшю цукру з корицею.
Завернути рулет. важливо, сильно не притискати шари рулета.
З допомогою жилки чи зубної нитки нарізати рулет, рухами знизу-вверх, на шматки товщиною 3 см. Це можна зробити й ножем, проте зріз булочок буде не настільки красивим і самі булочки деформуються в процесі нарізання.
Край тіста, такий собі хвостик, загорнути під низ, щоб він не розкрутився під час випікання. Після цієї маніпуляції булочки виходять акуратнішими.
Булочки викласти на деко вистелене пергаментом. У мене вийшло 20 булочок.
Накрити деко з булочками рушником, поставити в тепле місце і залишити підходити на 30-50 хвилин.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці на режимі верх/низ з конвекцією 20-25 хвилин.
Тим часом готуємо крем. Сир перетерти через сито, додати пудру і сметану, перемішати до однорідності.
Полити кремом гарячі булочки.
Приготувати сіннабони хотіла з першого дня початку карантину. Але якось не складалося. Втім, гортаючи інтернет, бачу, що я така не одна, практично кожного дня бачу, що хтось з тих людей, яких читаю у різних соцмережах їх пече. І це неймовірно круто.
Ще чотири тижні тому я була впевнена, за яким рецептом їх готуватимемо. Але все змінилося вранці того дня, котрого вирішила випікати сіннабони, адже натрапила на щойно опублікований відеорецепт сіннабонів Лізи Глінської. Він настільки був детальним і довершеним, що вирішила скористатися саме ним. І не пошкодувала.
До речі, у мене в блозі вже є рецептик сіннабонів. Він також класний і булочки виходять смачними. У тому переписі більш ароматний крем, бо з додаваням алкоголю. Рецепти схожі, але тут більше розкрито нюансів.
Смачні, ароматні та в міру солодкі. Я знайшла ідеальний рецепт сіннабонів. Впевнена, тепер пектиму їх частіше.
Щоб відсвіжити злегка зачерствілі булочки їх можна поставити на декілька хвилин у мікрохвильовку чи навіть в духовку. Сіннабони "оживають" після таких маніпуляцій і смакують, як свіжі.
Немає коментарів:
Дописати коментар