вівторок, 18 серпня 2020 р.

Яблука запечені з медом і горіхами


Сезон яблук для мені відкривається наприкінці літа і триває до пізньої осені. Коли потроху закінчується ягідний сезон, на зміну приходить яблучний. Обожнюю яблучні торти, пироги, тарти, запіканки, салати. Люблю додавати яблука і в другі страви, з тушкованою печінкою – це взагалі вибух смаку. Але сьогодні поділюся з читачами свого блогу неймовірно простим рецептом – запеченими яблуками, який готувала спеціально для онлайн-журналу "Хочу". Ця страва дуже швидко готується, ідеально підійде як для сніданку, так і для вечері.

Інгредієнти: 2 яблука, 1 ст. л. грецьких горіхів (можете брати будь-які), 4 ч. л. рідкого меду, кориця.

Горіхи дрібно посікти.

Яблука помити, обсушити, розрізати навпіл. З кожної половинки вирізати серцевину.


Перекласти на деко вистелене пергаментом. Кожну половинку яблука злегка присипати корицею. У вирізану «ямку» влити по 1 ч. л. меду, присипати горіхами.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин, допоки яблука не стануть м’якими.



Час приготування залежатиме від сорту яблук, тому пильнуйте, щоб від надто тривалого приготування яблука не перетворилися в пюре. У мене якось була така ситуація. Втім, від цього постраждала лише естетика, а от смак навпаки став ніжнішим, з’їли – миттєво.


Рецепт дуже простий і швидкий, хоч і не звичний, адже я, як і, можливо, більшість звикла запікати цілі яблука, вирізаючи хвостик та серединку, а от половинками – майже ніколи. Такий варіант, як на мене, естетичніший та цікавіший. Та й яблука швидше пропікаються.


Моя мама, а їй можна вірити, бо вона лікар, каже, що печені яблука набагато корисніші, аніж свіжі. Насправді, так воно і є. Крім того, це дуже дієтична страва. Іноді, вам з тих чи інших причин не можна смакувати сирими плодами, а от печеними – будь ласка. Тому закликаю усіх пекти яблука, дуже смачно, швидко і корисно!     


Немає коментарів:

Дописати коментар