вівторок, 18 серпня 2020 р.

Шоколадний тарт з пряними грушами


Мені дуже подобається як смакують груші у випічці, особливо в пирогах. Тож сьогодні хочу поділитися з вами переписом неймовірно смачного та оригінального Шоколадного тарта з пряними грушами, який готувала для онлайн-журналу "Хочу". Це вишуканий і смачний десерт, який нікого не залишить байдужим. Принаймні у моєму домі таких не виявилося.

Інгредієнти. Тісто. 100 г вершкового масла, 200 г борошна, 50 г цукру, дрібка солі, 1 яйце. Начинка. 4 груші середнього розміру, 500 мл води, 150 г цукру, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяну, 1 см кореню імбиру, сік ½ лимона. Шоколадна заливка. 200 г чорного шоколаду, 250 мл вершків, 3 яйця, 1 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру. 


Просіяне борошно змішати з цукром та сіллю, додати нарізане кубиками вершкове масло.


Швиденько розтерти руками борошно з маслом до утворення вологих крихт, додати яйце, замісити тісто. Якщо потрібно можна додати 1-2 столові ложки холодної води.

Тісто розкачати, викласти у форму для тарта розміром 30 см, змащену маслом та посипану борошном. Тісто розрівняти, сформувати корж з бортами, наколоти виделкою, обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника на 20-30 хв.

За півгодини витягнути корж з холодильника, поставити на нього пергамент і висипати квасолю чи рис.

Пекти з тягарем в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Потім акуратно забрати пергамент з квасолею і ще пекти 15 хвилин.

Груші почистити від шкірки, розрізати навпіл, відрізати хвостики та акуратно вибрати серединку, скропити лимонним соком.

В каструлю налити воду, додати сік лимона, цукор та спеції, довести до кипіння. В сироп викласти груші. Важливо, щоб вода повністю покривала фрукти. Варити груші 8-10 хвилин при повільному кипінні. Остудити груші в сиропі.

Охолоджені груші нарізати поздовжніми скибочками, не дорізаючи до кінця, має вийти щось схоже не віяло.

В каструлі з‘єднуємо вершки та шоколад, ставимо на вогонь і варимо до однорідної суміші, весь час помішуючи.

Дати шоколадній масі злегка охолонути і додаємо до неї по одному яйця, швиденько вимішуємо.

На корж виливаємо шоколадний крем, зверху викладаємо віялом пряні груші. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.



Результат моїх чаклувань на кухні перевершив усі сподівання. Хрумка пісочна основа з шоколадною начинкою та пряними грушами – утворюють дивовижний смак. Тож цим пирогом хочеться смакувати ще і ще.



Цей пиріг не потребує надмірних зусиль і не забере багато часу. Я не дуже люблю багатошарові торти, тому особисто для мене такий тарт з легкістю може замінити іменинний торт на день народження чи іншу святкову випічку. 


А ось і шматочок… Фруктово-шоколадний, ніжний і смачний. Рекомендую. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар