вівторок, 15 вересня 2020 р.

Тарт зі сливами і шоколадом


Для мене осінь - це пора ароматної випічки, смачних і соковитих фруктових пирогів. Осінь без яблучного чи сливового пирога - не осінь. Тож, зважаючи на те, яка пора року за вікном і на календарі, пропоную вашій увазі перепис Тарта зі сливами та шоколадом, і нехай ваші осінь буде теплою і смачною.   
Інгредієнти. Тісто:  1 2/3 борошна (250 г), 1/3 склянки цукрової пудри (50 г), дрібка солі, 0,5 чайної ложки кориці, 100 г м’якого вершкового масла, 1 велике яйце, 1 столова ложка густої сметани. Крихта: 100 г борошна, 50 г м’якого вершкового масла, 35 г цукрової пудри. Начинка: 2 столові ложки з гіркою сливового варення, 100 г темного шоколаду, 1 кг слив, кориця.

З’єднати просіяне борошно з цукровою пудрою, сіллю і корицею, перемішати. 
Додати порізане вершкове масло, розтерти до утворення крихти. 

Додати яйце, сметану, замісити м'яке тісто. Якщо тісто буле липнути до рук, то додайте ще борошна, але важливо не переборщити, адже воно не має бути твердим. 


Розкачати тісто в пласт. 

Викласти у форму d-28-30, змащену маслом і посипану борошном, наколоти виделкою. Поставити до холодильника на 30 хвилин.

На охолоджений корж викласти пергамент, зверху насипати квасолю, горох чи рис.

Пекти з вантажем у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Акуратно забрати пергамент з крупами і пекти ще 5-7 хвилин.

Шоколад потерти. 


Сливи помити, обсушити, розрізати навпіл, вибрати кісточки. 
Для крихти перетерти суміш просіяного борошна з цукром пудрою з маслом. 
На підпечений корж викласти варення, акуратно розподілити по всій поверхні.

 Посипати тертим шоколадом. 


Зверху викласти половинки слив, зрізом вверх. Краще розмістити їх у напів вертикальному положенні, адже тоді більше влізе і пиріг буде соковитішим та ароматнішим. 


Зверху посипати корицею і крихтою, злегка втрамбувати. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.


Пиріг виходить неймовірно смачним та ароматним. Поєднання слив та шоколаду - це щось дивовижне і прекрасне. Тепер знаю свій улюблений тандем у випічці.


Пиріг смакує теплим і холодним. Тільки майте на увазі, що гарячий тарт буде складніше різати, він не так добре триматиме форму, як після повного остигання. 


Мені подобається, що тісто виходить трішки твердуватим і за рахунок цього, доволі соковита начинка утримується всередині і не просочується назовні. Відповідно, пиріг гарно тримає форму. А наступного дня твердість тіста вирівнюється, і різні текстури тарта більш гармонійно поєднуються між собою.




Смачної та ароматної осені! 



Немає коментарів:

Дописати коментар