Для мене осінь - це пора ароматної випічки, смачних і соковитих фруктових пирогів. Осінь без яблучного чи сливового пирога - не осінь. Тож, зважаючи на те, яка пора року за вікном і на календарі, пропоную вашій увазі перепис Тарта зі сливами та шоколадом, і нехай ваші осінь буде теплою і смачною.
Інгредієнти. Тісто: 1 2/3 борошна (250 г), 1/3 склянки цукрової пудри (50 г), дрібка солі, 0,5 чайної ложки кориці, 100 г м’якого вершкового масла, 1 велике яйце, 1 столова ложка густої сметани. Крихта: 100 г борошна, 50 г м’якого вершкового масла, 35 г цукрової пудри. Начинка: 2 столові ложки з гіркою сливового варення, 100 г темного шоколаду, 1 кг слив, кориця.
З’єднати просіяне борошно з цукровою пудрою, сіллю і корицею, перемішати.
Додати яйце, сметану, замісити м'яке тісто. Якщо тісто буле липнути до рук, то додайте ще борошна, але важливо не переборщити, адже воно не має бути твердим.
Розкачати тісто в пласт.
Викласти у форму d-28-30, змащену маслом і посипану борошном, наколоти виделкою. Поставити до холодильника на 30 хвилин.
Сливи помити, обсушити, розрізати навпіл, вибрати кісточки.
Посипати тертим шоколадом.
Зверху посипати корицею і крихтою, злегка втрамбувати.
Пиріг виходить неймовірно смачним та ароматним. Поєднання слив та шоколаду - це щось дивовижне і прекрасне. Тепер знаю свій улюблений тандем у випічці.
Пиріг смакує теплим і холодним. Тільки майте на увазі, що гарячий тарт буде складніше різати, він не так добре триматиме форму, як після повного остигання.
Мені подобається, що тісто виходить трішки твердуватим і за рахунок цього, доволі соковита начинка утримується всередині і не просочується назовні. Відповідно, пиріг гарно тримає форму. А наступного дня твердість тіста вирівнюється, і різні текстури тарта більш гармонійно поєднуються між собою.
Немає коментарів:
Дописати коментар