вівторок, 28 вересня 2021 р.

Майонез без яєць


 Після довгої перерви знову вриваюся у простір свого смачного блогу з новим рецептом. Цього разу в меню - майонез. Вже впродовж року цей соус є незмінним складником різноманітних салатів, в яких без майонезу не обійтися. Фішка цього перепису в тому, що у ньому немає яєць. Отже, починаємо.

 Інгредієнти: 70 мл молока, 150 мл олії (можна готувати з міксу різноманітних олій, щодо оливкової олії, то майте на увазі, що вона дасть гірчинку), 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л гірчиці, сіль за смаком.

Для приготування майонезу знадобиться погружний блендер, адже саме з таким пристроєм можна не переживати, що соус може не збитися чи вийти аж занадто рідким.  В чашу блендера вилити молоко, олію, додати гірчицю і сіль. 

Збити всі вище перелічені складники блендером. Перші пару секунд ми не піднімаємо "ногу" блендера. Аж коли, суміш почне перетворюватися на емульсію, можна активно рухати блендером вверх-вниз та в інші боки. 


Додати лимонний сік, ще раз збити. Ось і все майонез готовий. 

Велика перевага цього перепису в тому, що на його приготування не потрібно багато часу. Мені здається, що приготувати такий майонез швидше, аніж піти до найближчого магазину за його готовим відповідником. Адже час приготування цього соусу складає 2-3 хвилини. 



Смак цього майонезу мені дуже подобається. Він в десятки разів смачніший за "магазинні" варіанти. Але майте на увазі, що його смак і навіть консистенція  на пряму буде залежати від олії, яку ви використовуєте. 



З соняшниковою рафінованою олією соус вийде рідшим і ніжнішим на смак. Оливкова олія зробить його густішим та додасть вираженої гірчинки, яка не кожному припаде до смаку. Тож тут я би порадила кожному шляхом експериментів і проб визначити свою універсальну формулу співвідношення олій, яка найкраще смакуватиме саме вам. От наприклад, я лише нещодавно знайшла, на мій погляд, ідеальну олію для майонезу, це готова суміш з п'яти різних олій. Але ваш ідеальний варіант може бути іншим.



Тож експерементуйте, готуйте і насолоджуйтеся життям! А я постараюся на довго не зникати з простору свого кулінарного блогу і частіше тішити своїх читачів новими переписами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар