вівторок, 21 грудня 2021 р.

Шуба в склянках

 


Для багатьох салат Шуба асоціюється з Новим роком. А якщо цього салату немає на святковому столі, то вважайте, що це точно не Новий рік. Я не належу до цієї категорії людей і ставлюся до нього спокійно і з витримкою). Проте все ж напередодні циклу зимових свят і мені хочеться приготувати Шубу. А хто я така, щоб відмовляти собі в таких невинних і смачних бажаннях. Тому сьогодні в моєму блозі перепис Шуби, проте не простої, а золотої:), точніше - в склянках.


Інгредієнти: 2 середнього розміру буряки, 3 картоплини, 2 філе оселедця (можна зімінити копченою скумбрією), 2 ст. л. майонезу, 1-2 ст. ложки сметани, 6 гілочок петрушки чи кропу, 6 перепелиних яєць, сіль, перець, мелений коріандр за смаком, зелена цибуля чи петрушка для прикраси.  

Буряк зварити або запекти в духовці. Картоплю ретельно помити та зварити в мундирах. Готовий буряк почистити, подрібнити до однорідності в блендері. 

Можна потерти на грубій тертці. 

Додати дрібно порізаний кріп, майонез та сметану, перемішати. Посолити, поперчити за смаком.




Філе оселедця порізати невеличкими кубиками, розкласти на дно широких бокалів. 


Додати дрібно порізану цибулю. Почистити картоплю, порізати невеликими кубиками, викласти зверху на оселедець. Кожен шар можна змастити майонезом. Цього разу я так і зробила.


Наповнити склянки доверху буряковим мусом. Прикрасити половинками перепелиних яєць та зеленою цибулею.

Порційна подача цього салату робить його транспортабельним. Це важливо, коли ви святкуєте Новий рік зі своїми друзями і домовилися готувати по страві чи дві. Буде оригінально і смачно.



Таку шубу можна готувати не лише з оселедцем, а й з копченою скумбрією. Готувала такий варіант декілька років тому. Результат перевершив усі сподівання. Тож за бажанням тут можна і треба експериментувати зі смаками. 



Звісно, цей салат можна приготувати у більш звичній подачі, тобто все викласти у один великий салатник. Втім, мені здається, що такий варіант більш цікавіший, оригінальніший і дає нове прочитання знайомій з дитинства страві.



Смачного Нового року і Різдва! 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар