вівторок, 16 серпня 2022 р.

Лаваші з солодким сиром а-ля налисники


Продовжую відновлювати роботу блогу "Кулінарні варіації вар'ятки". Сьогодні на порядку денному - рецепт страви, яка вийшла спонтанно і несподівано. Одного разу вирішила приготувати лаваші з сиром, але замість звичайного сиру, помилково придбала солодку сиркову масу. Тож довелося на ходу вигадувати перепис солодких лавашів. Результат перевершив всі мої сподівання. Його смак нагадує млинці, а це вже 50% успіху :).

Інгредієнти: 1 пачка тонкого лаваша, 1 кг сиру (сиркової маси), 150-180 г цукру (якщо готуєте з готової сиркової маси цукру непотрібно), 100 г родзинок або цукатів (я дала 50 г в'яленого гарбуза і 50 г родзинок), 5 яєць (4 в середину, 1 - для змащування ), дрібка солі, кориця, ванільний цукор та кунжут.

До сирної маси додати 4 яйця, вимішати ручним блендером. 
Родзинки залити кип'ятком та залишити на 15 хв набухати. Злити зайву рідину і відтиснути. Якщо використовуєте не сиркову масу, а сир то потрібно збити разом з цукром і яйцями до однорідності.


Додати родзинки, ванільний цукор, корицю та ретельно вимішати.


 Лаваш розрізати на невеликі прямокутники середнього розміру. 

На кожен прямокутник викласти сирну масу, згорнути трубочкою, викласти на деко. 



1 яйце злегка збити. Кожний рулет змастити яйцем, посипати кунжутом. 


Пекти в розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хв.



Лаваші дуже смачні, ніжні всередині, хрумкі зовні. Гарно підійде до сніданку, добре смакуватиме зі сметаною та свіжими ягодами.


Ця страва і справді нагадує на смак млинці.
 Якщо ви дуже хочете налисників, але не маєте часу для їх смаження, тоді цей рецепт підійде ідеально. Адже не потрібно довго стояти біля мартену і перевертати млинцеві коржики. Це звісно ще та медитація, проте на неї не завжди є час.



Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар