понеділок, 22 серпня 2022 р.

Тарти з листкового тіста з сиром і ягодами


Це безперечно мій улюблений рецепт цього літа. Адже готувала слойки за цим рецептом уже енну кількість разів. Через те, що брала інші ягоди чи фрукти, то щоразу виходив новий десерт. Мені найбільше посмакувало зі сливами, персиками та лохиною. Хоча й з малиною виходить дуже ароматно і смачно. Словом, це ідеальний літній перепис, адже різноманіття ягід і фруктів дозволяє готувати ніби ті ж слойки, але щоразу з іншим смаком.

Інгредієнти: 1 пачка слойоного бездріжджового тіста (450-500 г), 150 г вершкового сиру, 2-4 ст. л. цукру-пудри, ягоди чи фрукти, 1 жовток.


Тісто розморозити згідно з інструкцією. За потреби розкачати. Розрізати на 9 квадратів. 

На кожному квадраті зробити надрізи по периметру, відступивши від краю 1,5 см. Важливо,  щоб між надрізами не було з'єднання, бо за такої умови серединка випаде.  Викласти основу під торти на деко вистелене пергаментом. 


Вершковий сир вимішати з пудрою. Кількість цукру регулюйте за своїм бажанням і смаком. Можна використати і кисломолочний сир. Для цього 120 г сиру і 30 г вершків збийте в блендері до однорідності.

Ягоди чи фрукти промити  обсушити. За потреби порізати. Для начинки обрала сливи. Тож витягнула кісточку і порізала тонкими смужками.

На центр кожного квадратика тіста викласти сир, не зачіпаючи країв. 

Зверху прилаштувати ягоди чи фрукти.

Жовток відділити від білка. Злегка збити. Змастити краї жовтком. 

Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.




Це дуже смачно. Слойоне тісто з вершковим сиром та улюбленими ягодами чи фруктами утворюють неймовірно вдалий тандем, котрий подарує вам багатство довершеного смаку.




Слойки смакують і теплими, і холодними. Рекомендую подавати з кулькою ванільного морозива. Казкове поєднання!




Ще поділюся з вами одним лайфхаком, щоб освіжити їх наступного дня. Просто підігрійте їх на сухій сковороді під кришкою. Будуть, як щойно з печі. Перевірено неодноразово на власній кухні.


 Смакуйте життям і цінуйте його миті. Вони не повторні і дуже мінливі! Цьом!

Немає коментарів:

Дописати коментар