субота, 22 липня 2023 р.

Дитяче печиво з фініками (без цукру)


 Сьогодні знову ділюся з Вами дитячим рецептом. Але не лякайтеся, мій блог не перекваліфікувався на виключно дитячий. Просто за час моєї відсутності в блозі у мене накопичилося чимало переписів для малюків. Тому зустрічайте рецепт Дитячого печива без цукру з фініками. Чудова альтернатива магазинним тістечкам.

Інгредієнти: 100-110 г без кісточки фініків, 1 яйце, 80 г вершкового м'якого масла, 160 г борошна, 7 г розпушувача, 1 ч. л кориці меленої.


Фініки запарити кип'ятком. Залишити на 15-20 хв. Вийняти кісточки, перебити в блендері. Додати масло і ще раз збити. Додати яйце і знову пробити до більш однорідної консистенції.

Викласти суміш в миску. В іншій мисці змішати всі сухі складники: просіяне борошно, порошок до печива, корицю. Додати суху суміш до збитого масла з фініками та яйцем. Замісити м'яке тісто. 


Тісто замотати в харчову плівку,  поставити в холодильник на 30 хв. 

Розкачати тісто в пласт і вирізати печиво спеціальними формочками. 

Деко вистелити пергаментом, викласти печиво.


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин або до золотистості. Важливо печиво не перетримати і не перепекти.



 Печиво виходить смачне, крухе, доволі солодке. Ці тістечка можна давати діткам від року. Це чудова заміна магазинного печива з незрозумілим складом і великою кількістю цукру. Впевнена, цей рецепт сподобається батькам, які ще незнайомлять своїх малюків з цукром. Мій син дуже його любить, особливо, якщо зробити його у формі динозавриків)).



Також хочу зазначити, що цей рецепт дуже гарно підійде для спільного готування зі своїми дітками. Звичайно, час приготування одразу помножиться на два, проте це того вартує. Буде весело і цікаво! 




Смачного. 

Немає коментарів:

Дописати коментар