пʼятниця, 14 липня 2023 р.

Сирні булочки для дітей


Майже рік як я не публікувала нові кулінарні рецепти. Це найдовша перерва за всю історію мого гастрономічного блогу. І цю ситуацію потрібно виправляти. Негайно. Тож сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом - Сирних булочок для дітей. Цей перепис знайшла в інстаграмі на сторінці Роксолани Гарасимів десь рік тому. І з того часу він став моїм улюбленим і часто повторюваним. Булки виходять надзвичайно смачними і ситними. 

 Інгредієнти: 200 г кисломолочного сиру, 80 г твердого сиру, 2 яйця, 100 г борошна, 5 г розпушувача, суміш насіння (кунжут, насіння гарбуза, насіння соняшника та льону). В рецепті немає солі, тому що він адаптований для дітей, а як відомо сіль не рекомендована малюкам до року. Якщо ви готуєте для себе або маєте більших дітліхів, то сміливо можете додавати сіль. 


З одного яйця відділити жовток і білок. 



Змішати кисломолочний сир з одним яйцем та білком, додати натертий на грубій терці твердий сир, борошно, розпушувач. 



Все ретельно вимішати. Маса буде липкою. Але додавати борошна не рекомендую, бо будуть забиті. Хіба трішки, щоб не исльно прилипало до рук. Тут важливо не переборщити.



Викласти масу на посипану борошном поверхню. Сформувати одну велику ковбаску та порізати її на однакові шматки. 



Розкачати руками ковбаску, сформувати кільце, з'єднавши два кінці докупи. 


Викласти булки-кільця на пергамент. Змастити жовтком, посипати насінням. Злегка приплюснути рукою.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв.



Це дуже смачні булки. Мій дворічний син їх полюбляє їсти на перекус. Калорійно і ситно. Думаю, більш дорослим ласунам вони також будуть до смаку.  


Впевненна, що такі рум'яні булочки гарно смакуватимуть до сніданку, як основа для ранкової канапки чи доповнення до омлету. Перед подачою рекомендую підігріти в мікрохвильовці чи на сухій сковороді на малому вогні під кришкою!  Смачного.

Немає коментарів:

Дописати коментар