пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

Сирний пиріг з тіста-філо



Цей пиріг став справжнім моїм фаворитом. Я його готую дуже часто. А це точно говорить про те, що це мій улюблений перепис. Адже є не так багато рецептів, які я повторюю декілька разів. Цей пиріг готується відносно швидко і виходить неймовірно смачним. А це, погодьтеся, головні секрети вдалої страви.

 Інгредієнти: 1 пачка тіста-філо (400 г), 500 г кисломолочного сиру, 5 яєць, 350 г сметани, 150 г твердого сиру, 70 г масла, сухий часник, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав, 1 пучок кропу чи петрушки, кунжут.
Тісто розморозити при кімнатній температурі або в мікрохвильовці на відповідному режимі. Як правило, на пачці тіста є інструкція як це краще зробити. Тому перш ніж викидати пачку, раджу, детально вивчити написи на ній. Зелень дрібно порізати. У глибоку миску викласти кисломолочний сир, яйця, сметану, сіль, приправи, зелень. 


Ретельно розім'яти товкачиком до картоплі. 



Додати порізану зелень. Ретельно вимішати. Сир натерти на грубій терці. 


Масло розтопити в мікрохвильовці.


В керамічну форму, діаметром 27-30 см, викласти один пласт тіста. Змастити його маслом. Викласти другий пласт тіста навхрест. Знову змастити маслом.


Посипати половиною тертого сиру. 



Кожен пласт тіста по черзі вмочити в сирну масу, викласти по коло у форму, заповнюючи її усю, поки не закінчиться начинка. 



Посипати рештою тертого сиру.


Загорнути краї тіста на начинку, змасти його маслом. 


Зверху викласти пласт тіста, загнувши краї в середину форми. Змастити маслом. Викласти ще один пласт тіста, загнувши краї. Змастити маслом. Посипати кунжутом чи іншим насінням.


 Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. 




Пиріг виходить смачним, ситним. Начинка виходить соковитою. Все як я люблю. 




Цей пиріг готувала дуже багато разів. Зізнаюся, це один з моїх улюблених переписів. Віддалено, цей пиріг нагадує вареники з сиром. Тож він прекрасно смакуватиме зі сметаною.




Люблю цей перепис не лише за його смак, який чудовий. А ще й за легкість приготування, адже він не потребує надскладних маніпуляцій на кухні і багатоходових процесів. Словом, все легко і просто. 




Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар