Інгредієнти: 350 г борошна, 0,5 скл цукрової пудри, 2 жовтки, 200 г масла або маргарину, 2 столові ложки холодної води, дрібка солі. Додатково: 100 г мигдалевих пластівців або подрібнених волоських горіхів, 2 білка, цукор для посипання.
Жовтки відділити від білків.
Борошно просіяти в миску, додати цукор-пудру, сіль, перемішати.
Додати порізане шматочки холодне масло.
Швидко перетерти руками до утворення вологої крихти. Потім додати жовтки і холодну воду, замісити однорідне м'яке тісто.
Загорнути у харчову плівку, поставити в холодильник на 1-2 години., або ж на ніч.
Стільницю посипати борошном, розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,5 см.
Вирізати тістечка спеціальними формочками. Так як на носі Великдень, то в рух пішли "яєчка", "кролики" і "курчатка". Викласти на деко вистелене пергаментом.
Тістечка змастити яєчним білком, посипати цукром і мигдалевими пластівцями. Можна злегка притиснути руками.
Немає коментарів:
Дописати коментар