Сьогодні хочу поділитися з Вами гарним різдвяним переписом, який переносить мене в безтурботне дитинство. Саме в той час, коли я робила свої перші, другі, треті і якісь там іще кухарські досліди. Адже Пончики з сирного тіста дуже сильно асоціюються у мене з моїм дитинством і моїми активними кулінарними експериментами. Саме тоді я дуже часто готувала цю страву, і найчастіше влітку, бо саме цієї пори року я мала все, що потрібно для кулінарної творчості - простору кухню свого вуйка, де гостювала на канікулах, і повну свободу дій.
Інгредієнти: 450 г борошна, 450 г кисломолочного сиру, 100 г цукру, 16 г ванільного цукру, дрібка солі, 3 яйця, 50 г сметани, 1,5 ч. л. соди + 1-2 ст. л. оцту, 1 ст. л. горілки або рому. Додатково: 500-700 мл олії для смаження та цукор-пудра для посипання.
В миску викласти просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор, яйця, сметану, ром.
Соду погасити оцтом, вилити в миску з усіма складниками. Замісити м'яке тісто. Не лякайтеся, воно буде доволі липким. Варто зазначити, що у мене був достатньо вологий кисломолочний сир, якщо у вас він сухіший, то можливо треба буде трохи менше борошна, але ви дивіться самі. Все буде залежати від консистенції тіста.
Готове тісто накрити кухонним рушничком і залишити відпочити на 20-30 хвилин. З тіста розкачати пласт товщиною 1,5-2 см.
Вирізати склянкою кружальця, всередині вирізати корочком чи іншою вирізкою дірочку.
В казані розігріти олію.
На середньому вогні посмажити пончики з обох боків до золотавої скоринки.
Готові пончики викласти на тарілку вистелену пергаментом, щоб стекла зайва олія.
Перекласти на кльош, посипати цукром-пудрою.
Пончики виходять в міру солодкими, пухкими і смачними. А ще неймовірно фотогенічними:). Впевнена, ці пампушки гарно доповнять різдвяний стіл і створять настрій домашнього затишку.
Це класний різдвяний рецепт. Насамперед тому, що процес приготування легкий і швидкий. а результат - чудовий і смачний. Тому однозначно рекомендую до святкового столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар