Цей рецепт знайшла на "Кукорамі" в "gutka" (Каті).
Інгредієнти. Для тіста: 120 г вершкового масла, 250 г борошна, 1 яйце, 40 г цукру, сіль, 2-3 столові ложки води. Для начинки: 600 г сиру, 3 яйця, 1 ванільний чи вершковий пудинг,100 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 700 г персиків (абрикосів або слив).
Холодне масло нарізати кубиками та викласти в глибоку миску.
Просіяти борошно, додати цукор та сіль, швидко розтерти руками до утворення крихт.
Додати яйце та воду і швиденько замісити м'яке еластичне тісто.
Форму змастити маслом та посипати борошном. Тісто розкачати та викласти у форму, формуючи борти. Форму з тістом поставити до холодильника десь на 30 хв. Тим часом готуємо начинку.
Сир протираємо через сито.
Перетертий сир, цукор, ванільний цукор, яйця та пудинг змішуємо в міксері до однорідної маси.
З холодильника витягаємо корж, наколюємо його виделкою. На тісто викладаємо сирну масу та викладаємо по колу половинку персиків.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Ось так виглядає спечений пиріг:)
Смакота! Замість персиків підійдуть абрикоси чи сливи. В оригіналі цей пиріг з абрикосами, але мені не вдалося знайти їх того дня на ринку, тож в пригоді стали домашні персики.
Немає коментарів:
Дописати коментар