Це пиріг нашвидкуруч, коли гості от-от на порозі, шарлотка виручить завжди. Для мене вона асоціюється з осінню, адже саме ця пора року є щедрою різноманітними фруктами, особливо яблуками.
Моя мама часто бавила нас з братом різними шарлотками з яблуками, чорницями, позичками чи іншими сезонними фруктами. Втім, цей рецепт я привезла з Завадів Львівської області від знайомої Орисі, хоча рецепт моєї мами мало що відрізняється від цього.
Інгредієнти. 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 5 яєць, 700 грамів яблук, кориця, сіль.
Яблука почистити від шкірки, порізати на крупні шматки.
Жовтки відділити від білків. Білки збити з дрібкою солі до крутої піни.
Додати цукор, не припиняючи збивати до стійких піків. До білків додаємо жовтки, легенько збиваємо до однорідної маси.
В суміш додаємо просіяне борошно, легенько вимішуємо знизу вверх.
Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном. Викладаємо на дно форми частину тіста.
Зверху викладаємо яблука, посипаємо корицею.
Викладаємо решту тіста.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
Ідеальний рецеп:швидке приготування і нереальний смак. Робила один раз з яблуками ,а другий раз добавила груші.дуже смачно! Дякую!
ВідповістиВидалитиРадію, що вам сподобався рецепт! Дякую! Треба й собі з грушами спробувати).
Видалити