
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
субота, 5 вересня 2015 р.
Яблучна шарлотка
Це пиріг нашвидкуруч, коли гості от-от на порозі, шарлотка виручить завжди. Для мене вона асоціюється з осінню, адже саме ця пора року є щедрою різноманітними фруктами, особливо яблуками.
Моя мама часто бавила нас з братом різними шарлотками з яблуками, чорницями, позичками чи іншими сезонними фруктами. Втім, цей рецепт я привезла з Завадів Львівської області від знайомої Орисі, хоча рецепт моєї мами мало що відрізняється від цього.
Інгредієнти. 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 5 яєць, 700 грамів яблук, кориця, сіль.
Яблука почистити від шкірки, порізати на крупні шматки.
Жовтки відділити від білків. Білки збити з дрібкою солі до крутої піни.
Додати цукор, не припиняючи збивати до стійких піків. До білків додаємо жовтки, легенько збиваємо до однорідної маси.
В суміш додаємо просіяне борошно, легенько вимішуємо знизу вверх.
Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном. Викладаємо на дно форми частину тіста.
Зверху викладаємо яблука, посипаємо корицею.
Викладаємо решту тіста.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
Схожі рецепти
Простий шоколадний торт з ягодами
Рецепт саме такого шоколадного торту чи то кексу, шукала давно. Прот ...
Американський гарбузовий пиріг, або Смачний Хеловін
Хеловін без гарбузового пирога не Хеловін. Не знаєте чим здивувати свої ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Ідеальний рецеп:швидке приготування і нереальний смак. Робила один раз з яблуками ,а другий раз добавила груші.дуже смачно! Дякую!
ВідповістиВидалитиРадію, що вам сподобався рецепт! Дякую! Треба й собі з грушами спробувати).
Видалити