Цього разу вигляд шоколадного чізкейка буде традиційним, тобто темним, як ніч та надзвичайно ароматним. Цей рецепт підглянула в надзвичайно смачному та надихаючому блозі Солі. Це дуже простий та смачний десерт, який впевнена сподобається майже усім, принаймні мій чоловік був від нього в захваті.
Інгредієнти. Для коржа: 350 г печива "До кави", 100 г масла. Для начинки: 600 г м'якого домашнього сиру, 1 пачка ванільного цукру, 65 г какао, 200-250 г цукру, 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 400 мл сметани, 3 яйця, 120 г шоколадних крапель.
Печиво змолоти в блендері на крихту, масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати крихти з маслом.
Форму, я використовувала діаметром 25-26 сантиметрів, вистелити пергаментом викласти на нього кашку з печива та масла. Втрамбувати. Поставити до холодильника мінімум на півгодини.
Тим часом готуємо шоколадну сирну масу. Сир перетерти через сито. В чаші блендера змішати сир, сметану та цукор. Додати по одному яйця та легенько збити. В кінці всипати крохмаль та какао змішати до однорідності.
Викласти масу на корж з печива.
Зверху висипати шоколадні краплі.
Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 60-75 хвилин. За цей час ваша кухня перевтілиться в шоколадну майстерню і наповниться дивовижним ароматом шоколаду. Спечений сирник залишити остигати в духовці, різати коли він буде повністю холодним.
Оля, дякую за такі приємні слова:) щиро радію, що рецепт сподобався! Хоча я давно не готувала цей чізкейк, проте до сьогодні пам'ятаю його смак, для любителів шоколадної випічки - саме те що треба:)
ВідповістиВидалитиНа здоров'ячко! ) Рецепт - супер). Шокомани й справді зацінять цей чізкейк:)
ВидалитиДякую, дівчатка! Спробувала, дуже смачно))))))))
ВідповістиВидалитиБудь ласка! Тішуся, що сподобався ))))))))
ВидалитиВиглядає супер! А можна зробити подвійну порцію начинки на таку форму?
ВідповістиВидалитиДякую, Уляно! Так, звісно можна. Форма, розміром 26 см вмістить подвійну порцію цього чізкейка. Також думала про це, коли готувала його:).
Видалити