Гарбузова пора на носі, а у мене в блозі ще так мало гарбузових рецептів:). Буду виправлятися, а почну з гарбузового закусочного пирога - тоненьке тісто, пікантне гарбузове пюре та сир роблять його дуже смачним.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
четвер, 29 жовтня 2015 р.
Кіш з гарбузом і сиром "Дорблю"
Гарбузова пора на носі, а у мене в блозі ще так мало гарбузових рецептів:). Буду виправлятися, а почну з гарбузового закусочного пирога - тоненьке тісто, пікантне гарбузове пюре та сир роблять його дуже смачним.
Інгредієнти. Тісто: 200 г борошна, 160 г охолодженого вершкового масла, 0,5 чайної ложки солі, дрібка цукру, 5 ст. л. холодної води. Начинка: 500 г м'якоті гарбуза, 200 г жирної сметани чи вершків, 3 яйця (якщо начинка буде дуже густою, це залежить від сорту гарбуза, додайте ще 1 яйце), 2 ст. л. кукурудзяного борошна дрібного помолу, дрібка чебрецю, сіль, перець за смаком, 100-150 г сира "Дорблю" (можна замінити бринзою чи будзом - теж добре пасують до цієї страви).
Борошно просіюємо, додаємо сіль та цукор, масло ріжемо кубиками. Руками розтираємо масло з борошном до утворення крихти. Все робимо швиденько, щоб від тепла рук масло не розтопилося. Додаємо воду і замішуємо тісто. Формуємо з нього кулю, завертаємо в харчову плівку і ставимо в морозильну камеру на 40-60 хвилин. Першого разу я вирішила не ставити тісто до морозилки, скористалася послугами холодильника)), але в кінцевому результаті довелося все ж відправити його до морозилки. Тож тут краще не експерементувати і робити все, як книжка пише:).
Тісто розкачуємо тонко, викладаємо в змазану маслом та посипану борошном форму, формуючи борти, наколюємо виделкою.
Зверху кладемо пергамент і насипаємо квасолю.
Печемо при температурі 200 градусів 10 хвилин. Витягаємо корж з духовки, акуратно виймаємо пергамент з квасолею.
Для начинки гарбуз ріжемо кубиками. Розподіляємо гарбуз по деко, солимо і запікаємо до мягкості в розігрітій до 200 градусів духовці. За цим процесом треба ретельно стежити, щоб гарбуз не згорів:). Готовий гарбуз охолоджуємо та подрібнюємо в блендері з чебрецем.
Сметану збиваємо з яйцями, сполучаємо з гарбузовим пюре та солимо за смаком.
Додаємо кукурудзяне борошно - вимішуємо.
Сир ріжемо невеличкими кубиками.
Викладаємо начинку на тісто, зверху викладаємо сир, легенько вдавлюємо в начинку.
Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Смакота!
Цей пиріг з першого разу став моїм цьогорічним фаворитом, його дуже полюбив мій чоловік і я теж, тож готувала його вже декілька разів. З сиром "Дорблю" пекла лише раз, інші рази використовувала бринзу, будз - результатом задоволена на всі 100%. Адже дешевше набагато, а на смак пирога заміна сиру майже не впливає:). Особисто мені варіант з бринзою більше подобається, більш звично чи що:).
До речі, гарбузи, використані у страві і на фото - з свого городу).
Схожі рецепти
Сирник "Яблука в карамелі"
У моєму блозі є чимало рецептів різноманітних сирників. Точної кількос ...

Перший день народження, або 365 днів кулінарних експромтів
Сьогодні знаменний день. "Кулінарні варіації вар'ятки" відзначають свій ...
Салат з полуниць, сиру та в'яленого м'яса
Полуниця таки моя улюблена ягода. Просто обожнюю її. І сьогодні хочу под ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар