Рецепт цього оригінального та смачного яблучного пирога надибала в одному з кулінарних журналів, пекла його кілька років тому, тоді він усім дуже сподобався, але щось ніяк не доходили руки, щоб його повторити. І от нарешті цей день настав:).
Інгредієнти: 300 г борошна, 150 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри + 2 ст. л. цукру в мак, 5 яєць, 200 г маку, 150 г сметани або вершків, 600 г яблук, 3 ст. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. порошку до печива, 30 г крохмалю, сіль.
Для пісочного коржа змішуємо в глибокій мисці 250 г просіяного борошна, нарізане кубиками масло, цукор пудру, сіль, щоб вийшла крихта.
Тісто замотуємо в харчову плівку і ставимо на півгодини до холодильника. Тим часом готуємо макову начинку. Заливаємо мак 50 мл теплої води.
Форму діаметром 25-26 сантиметрів змащуємо маслом та посипаємо борошном. Тісто розкачуємо і викладаємо у форму, формуючи борти. Наколюємо тісто виделкою.
Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця, які залишилися (2 шт.) з цукровою пудрою до пухкої білої маси.
Обережно додаємо борошно, що залишилося (50 г), порошок до печива і крохмаль. Акуратно перемішуємо до однорідності.
Немає коментарів:
Дописати коментар