Недавно переглянула розділ з першими стравами у своєму блозі, і... розчарувалася. Адже побачене мене зовсім не порадувало:)). В цьому розділі я знайшла не так багато зупок, як би мені хотілося, і більшість з них виявилися гарбузовими:). Тож розбавити цю жовтогарячу палітру вирішила яскравим Шпинатним супом-пюре.
Інгредієнти. 250 г курячого філе, 1,5 літра води, 500 г шпинату ( у мене був мікс зі свіжого та мороженого), 4 картоплі, 1 цибуля, 3 зубці часнику, 200 мл вершків, 2-3 ст. л. оливкової олії, лавровий листок, чебрець (тим'ян), мускатний горіх, сіль, перець за смаком.
Філе поставити в каструлю і залити холодною водою. Варити до готовності, час від часу знімаючи пінку.
Часник порізати невеличкими пластинками.
Цибулю - кубиками.
Додати цибулю і тушити до прозорості.
Тим часом готуємо шпинат. Все дуже просто. Як я уже писала, брала як свіжу, так і морожену зелень. Ви можете робити по-різному: лише зі свіжого, лише з мороженого чи міксувати морожений зі свіжим шпинатом, як це робила я. Тож шпинат потрібно помити та порізати.
З бульйону витягнути куряче філе, порізати середніми кубиками.
В каструлю з супом повертаємо курку та викладаємо шпинат. Доводимо до кипіння і даємо кілька хвилин покипіти. Перед тим як додати курку та шпинат важливо не забути забрати лавровий лист та горошини перцю.
Забираємо зупку з вогню та пюруємо з допомогою блендера до однорідності.
Повертаємо каструлю з супом на вогонь, додаємо вершки, доправляємо, досолюємо до смаку, доводимо до кипіння.
Ось і все чудова зупка, неймовірного зеленого кольору готова. Залишилось лише розлити її по тарілочках та прикрасити сметанкою. Я, наприклад, вирішила поекспериментувати з сердечками:).
Хто категорично не вживає м'яса, може його зовсім не давати, тоді страва вийде легшою і матиме більш кремову текстуру.
Смачного!
Я фанатка крем-супів.Робила вчора за Вашим рецептом суп зі шпинату.Ніколи б не подумала що буде так смачно,бо для мене ця рослина була завжди без смаку.Наступного разу пробуватиму суп із шампіньонів який Ви опублікували в блозі.
ВідповістиВидалитиО, і я фанатка крем-супів, дуже їх люблю:). Неймовірно рада тому, що сподобався рецепт. А зупа з печериць також дуже смачна. Впевнена, вам сподобається:)
ВидалитиСупер,діти в захваті
ВідповістиВидалитиКлас! Рада, що діткам сподобалася зупа, адже вони, як правило, найвибагливіші дегустатори))).
Видалити