Інгредієнти: 2 великі пучки шпинату, 300 мл вершків 20%, 20-30 г вершкового масла, 1 ч. л. лимонного соку, 1 цибуля, 1 зубчик часнику, дрібка мускатного горіха, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
пʼятниця, 2 червня 2017 р.
Вершково-шпинатний соус
Дуже люблю шпинат, особливо, за те, що він окрім смаку, забарвлює страви в ніжно-зелений колір. Тож сьогодні поділюся з вами рецептом Вершково-шпинатного соусу, який гарно доповнить страви з риби чи курятини.
Інгредієнти: 2 великі пучки шпинату, 300 мл вершків 20%, 20-30 г вершкового масла, 1 ч. л. лимонного соку, 1 цибуля, 1 зубчик часнику, дрібка мускатного горіха, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець.
Інгредієнти: 2 великі пучки шпинату, 300 мл вершків 20%, 20-30 г вершкового масла, 1 ч. л. лимонного соку, 1 цибуля, 1 зубчик часнику, дрібка мускатного горіха, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець.
Шпинат помити, обірвати листя, викласти в дуршлаг.
Закип'ятити воду, обдати листя салату кип'ятком, залишити остигати.
Цибулю порізати кубиками.
Часник дрібно посікти.
Остиглий шпинат відтиснути від зайвої рідини, порізати.
В сотейнику розтопити масло.
Коли масло закипить додати цибулю з часником. Потушити до прозорості.
Додати вершки, 1/2 ч. л. цукру, сіль, перець, мускатний горіх, 1 ч. л. лимонного соку, зменшити температуру, довести до кипіння.
Після появи перших пухірців додати шпинат, довести до кипіння.
Відставити соус з вогню, збити блендером до однорідності.
Ще раз прогріти соус і довести до кипіння.
Ось і все вишуканий соус готовий, а нам залишається лише перелити його в соусницю.
Вершково-шпинатний соус дуже гарно пасуватиме до риби, особливо, червоної. Також такий соус добре смакуватиме з куркою.
Соус неймовірно смачний, цибуля, часник, спеції та лимонний сік додають страві делікатної пікантності і доповнюють домінуючі смаки шпинату та вершків. Словом, ідеальний соус до риби, особливо запеченої!
Схожі рецепти
Полуничне суфле, або Закохане меню
До Дня святого Валентина залишився ще один день. Як на мене, достатньо ...
Карамельний торт з малиною
Літо - точно не ідеальна пора для випічки, особливо, коли за вікном біл ...
Шоколадно-ванільна панна-котта, або Десерт "День і ніч"
Таки панна-котта мій улюблений десерт. Не втомлюся його готувати у різн ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар