Інгредієнти: 1 пучок листя салату, рукола, 50 г сиру камамберу (можна взяти фету чи бринзу), 50 г сиров'яленого м'яса, 6 полуниць, насіння кунжуту, сіль, перець, готова суміш італійських чи прованських трав. Заправка: 1 ст. л. соусу "Бальзаміко" або бальзамічного оцту, 3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
понеділок, 5 червня 2017 р.
Салат з полуниць, сиру та в'яленого м'яса
Полуниця таки моя улюблена ягода. Просто обожнюю її. І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом вишуканого салату з полуниць, сиру та в'яленого м'яса. Смачно, оригінально, екзотично! І так, з полуниць можна готувати не лише десерти, а й закуски:).
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, рукола, 50 г сиру камамберу (можна взяти фету чи бринзу), 50 г сиров'яленого м'яса, 6 полуниць, насіння кунжуту, сіль, перець, готова суміш італійських чи прованських трав. Заправка: 1 ст. л. соусу "Бальзаміко" або бальзамічного оцту, 3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, рукола, 50 г сиру камамберу (можна взяти фету чи бринзу), 50 г сиров'яленого м'яса, 6 полуниць, насіння кунжуту, сіль, перець, готова суміш італійських чи прованських трав. Заправка: 1 ст. л. соусу "Бальзаміко" або бальзамічного оцту, 3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду.
Для заправки змішати в склянці усі складники, ретельно вимішати.
Салат помити, обсушити, порвати. Викласти в тарілку. Посолити, приправити, злегка скропити заправкою, перемішати.
Сир порізати кубиками.
В'ялене м'ясо порізати тонкими слайсами.
Полуницю помити, обсушити, повідрізати хвостики і порізати навпіл.
Викласти усі складники на салат, заправити.
Зверху посипати кунжутом.
Ось і все - салат готовий.
Салат неймовірно смачний, полуниця дуже добре поєднується з сиром та шинкою, зернятка кунжуту додають страві хрусткості, а заправка підкреслює екзотичність страви. Бальзамічний оцет, мед та оливкова олія дуже добре смакують саме з полуницею.
Кухня любить експерименти, тож не потрібно їх боятися, а полуниця в салаті вже й не така екзотика сьогодні, тому досить роздумувати і гайда на кухню. Смачного!
Схожі рецепти

Салат з гарбуза, з горіхами та журавлиною
Ура, весна! І одразу захотілося легкого і кольорового салату. І тут в ...
Салат з полуницею та сирними кульками
Літня пора є ідеальною не лише для десертів, а й для салатів. Влітку ду ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар