Яка ж осінь без випічки зі сливами? Я ж знову пропоную рецепт ніжного та ситного сирника з цими фруктами. Виходить дуже смачно та оригінально. Тим паче, що готувала цей десерт з домашніми сливами.
Інгредієнти: Корж: 220 г пісочного печива, 80 г масла. Маса: 1200 г домашнього не кислого сиру, 300 мл вершків, 1 пачка ванільного цукру або 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. лимонного соку, 200-220 г цукру, 5 яєць, 5 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. кориці 500 г слив.
Сливи помити, обсушити, розрізати навпіл, вибрати кісточки.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.
Висипати в застелену пергаментом, змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 24-26 сантиметри. Утрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.
В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор чи екстракт, лимонний сік, збити погружним блендером до однорідності.
Додати крохмаль - ще раз збити.
Додати крохмаль - ще раз збити.
Вилити половину маси на корж, розрівняти. Викласти половину слив по колу зрізом вверх, злегка втискаючи їх в масу.
Посипати корицею.
Зверху вилити решту маси, розрівняти, викласти решту слив, зрізом вверх по колу, посипати корицею.
Посипати корицею.
Зверху вилити решту маси, розрівняти, викласти решту слив, зрізом вверх по колу, посипати корицею.
Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину 30 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Холодний сирник можна нарізати і пригощати усіх, хто є вдома:).
З цієї кількості складників виходить великий та високий десерт. Крім того, сирник виходить доволі ситний, тож ним можна сміливо снідати чи вечеряти, а про те, що його не те що можна, а варто брати на роботу взагалі мовчу.
Сирників таки не буває багато. Скільки я вже печу сирників і кожного разу вони виходять іншими. Крім того, вони дуже легко видозмінюються, варто лише додати іншу ягоду чи фрукт і виходить абсолютно новий десерт.
В розрізі сирник виходить дуже цікавим, сливи не лише доповнюють смак десерту, а й прикрашають його вигляд. Ох ці чудодійні сливи!
З цієї кількості складників виходить великий та високий десерт. Крім того, сирник виходить доволі ситний, тож ним можна сміливо снідати чи вечеряти, а про те, що його не те що можна, а варто брати на роботу взагалі мовчу.
Сирників таки не буває багато. Скільки я вже печу сирників і кожного разу вони виходять іншими. Крім того, вони дуже легко видозмінюються, варто лише додати іншу ягоду чи фрукт і виходить абсолютно новий десерт.
В розрізі сирник виходить дуже цікавим, сливи не лише доповнюють смак десерту, а й прикрашають його вигляд. Ох ці чудодійні сливи!
Немає коментарів:
Дописати коментар