Інгредієнти: Солений крекер (брала цільнозернову "Марію"), 2-3 зубці часнику, 2 відварених буряка, 3 ст. л. оливкової олії, 30 г твердого сиру, 20 г грецьких горіхів, сіль, перець, за смаком.
Відварений буряк почистити, порізати та подрібнити в блендері з часником та оливковою олією. Додати сіль та перець за смаком.
Сир порізати тонкими скибочками, я зробила це з допомогою овочечистки.
Горіхи дрібно порізати.
Викласти бурякову масу на крекери, зверху - тонко нарізаний сир та посипати горіхами.
Смакота! Хрустке печиво і гостренький буряк - довершений тандем. Рекомендую викладати масу на печиво безпосередньо перед подачею, щоб тістечка не розмокли.
До речі, такий бурячока можна подавати і без крекерів, а просто викласти його до салатника, можна притрусити сиром та горіхами, - і вуаля закуска готова.
Ось така святкова і незатратна за часом та продуктами, вийшла закуска. Смачно, просто та корисно, все як я люблю. Таке собі нове прочитання страв з буряка.
До речі, не обов'язково чекати якихось свят чи приводів, щоб приготувати такі тарталетки. Можна це зробити вже сьогодні на обід чи вечерю, впевнена, вашим домашнім сподобається.
Немає коментарів:
Дописати коментар