Інгредієнти: 750 мл червоного сухого вина, 2 яблука, 1 апельсин, 1 палочка кориці, 2 зірочки бодьяну, мед за смаком (дала 2 ст. л).
Яблука помити, почистити від серцевини і хвостиків, порізати дольками.
Апельсин обдати кип'ятком, розрізати навпіл, з однієї половини вичавити сік, другу - порізати на шматки.
Фрукти викласти каструлю, додати апельсиновий сік, корицю, бодьян, влити вино.
Каструлю з сумішшю поставити на вогонь, довести до кипіння.
Після закипання, зменшити вогонь і варити глінтвейн 10 хв. В кінці додати мед і ретельно розмішати.
Ось і все ароматний та зігріваючий напій готовий, можна розливати його по горятках і насоложуватися смаком.
З таким напоєм навіть найхолодніша зима не страшна і смуток, адже глінтвейн не лище зігріває, а й додає настрою і веселить душу.
Один з головних секретів приготування доброго глінвейну - якісне вино. Як правило, цей напій готують з сухого вина, хоча можете давати солодке чи напівсолодке, тоді меду треба даватии менше. Якщо маєте в дома домашнє вино, можете з нього сміливо готувати глінвейн, його смак буде дуже багатим та насиченим.
Ледь не забула сказати кілька слів про смак цього напою. Він неймовірний. Мені подобається поєднання вина, яблук, апельсина та прянощів - в результаті виходить справжня смакота! Не вірите? Це дуже легко виправити, приготувавши цей напій на своїй кухні!
Немає коментарів:
Дописати коментар